Tasub teada: kuidas ennetada kodus prussakate levikut (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Burkivski

Pole midagi vastikumat prussakast vannitoas või voodiserval. Kui näed juba üht tüütut putukat, on suure tõenäosusega kusagil palju teisigi.

RealSimple annab mõne nõuande, kuidas ennetada prussakate levikut kodus ja kuidas nendega võidelda.

Prussakate ennetamiseks:

Likvideeri veelekked. Lisaks väikestele leketele püüa ka niiskete ruumide seinad ja põrandad valdavalt kuivana hoida. Niiskus on oluline tegur, kuidas prussakad tee sinu koju leiavad. Lisaks sellele ei ela prussakad veeta üle nädala. Kui teed kodu võimalikult niiskusevabaks, võid kindel olla, et prussakad ei tule sind tülitama.

Puhtus ennekõike. Pööra tähelepanu sellele, et kööki ei jääks vedelema toidujäätmeid, nõud oleksid alati korralikult pestud ning kõik pinnad puhtad. Pühi regulaarselt köögipõrandat, et prussakad ei saabuks ahvatlevaid toiduosakesi noolima.

Vii prügi sageli välja. Lisaks puhtuse hoidmisele on prügi väljaviimine tähtis. Prussakaid köidab ka prügikast, seega säilita seda puhtana.

Prussakatest vabanemiseks:

Pihusta neid vedelikega. Valmista segu veest ja vedelseebist ning pihusta seda prussakate peale – tulemus on mõjukam, kui saad rohkem pihta nende peale ja alakõhule.

Sea üles lõksud. Need ei pea tingimata koosnema mürkidest. Putukate hävitamiseks sobib näiteks boorhape. Puista seda nurgatagustesse, kus oled prussakaid märganud. Ole pulbriga ettevaatlik ja ära  seda mingil juhul sisse hinga.

Kutsu appi ekspert. Kui need meetodid ei aidanud ning prussakaid tundub aina rohkem kogunevat, palu abi kahjuritõrje eksperdilt, kes tuleb sellega kindlasti toime.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles