Parvlaev Ionas jälle rikkis: Virtsu-Kuivastu liinil tühistati hulk reise (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas.
Parvlaev Ionas. Foto: Küllike Rooväli

Virtsu-Kuivastu liinil tühistati täna kõik parvlaev Ionase reisid, sest alusel on taas tehniline rike. 

Tehnilistel põhjustel on tühistatud reisid Kuivastust kell 10.20, 12.30, 14, 15.30, 17.25, 18.55, 20.45 ja 22.25 ning Virtsust kell 9.30, 11.40, 13.15, 14.45, 16.40, 18.10, 19.40 ja 21.35.

Kell 14-20 võib Kuivastus tekkida üldjärjekorda saabuvatele sõidukitele kahe kuni kolme tunni pikkune ooteaeg.

Väinamere Liinid teatas pressiteate vahendusel, et parvlaev Ionas seisab elektrisüsteemi rikete tõttu Virtsu sadamas.

Parvlaev Hiiumaa väljub graafiku järgi iga 35 minuti tagant ja parvlaev Mercandi sõidab pühapäevase kõrgema nõudluse rahuldamiseks vabagraafikul, väljudes sadamast kohe, kui laadimine on lõppenud.

Virtsu-Kuivastu liinil pääsevad kõik e-piletiga sõidukid esimesele väljuvale reisile, kuid väljumise kellaaeg võib erineda piletil olevast.

Kells 14 ajal oli ooteaeg üldjärjekorda tulevatele sõidukitele ligikaudu tund aega. Ooteaeg võib kasvada kahe kuni kolme tunnini, kuid prognoositult vaibub taas alates kella 20st.

Väinamere Liinid soovitab e-piletita reisijatel tulla ootejärjekorra vältimiseks sadamasse õhtul hiljem, mil nõudlus on väiksem või valida võimalusel sõitmiseks esmaspäeva hommik.

Parvlaev Ionase elektrisüsteemid on endiselt ebastabiilsed. Laev sai liini teenindada neljapäeva õhtust laupäeva lõunani, mil tekkinud ülepinge sundis taas diiselgeneraatorid seiskama ning laeva pidi jääma kai äärde spetsialiste ootama. Täpsem info Ionase tehnilise olukorra kohta selgub eeldatavasti töönädala alguses.

Tööpäevadel teenindavad Virtsu-Kuivastu liini kaks laeva ilma järjekordadeta. Kolme parvlaeva võimsust on eelkõige vaja reedese ja pühapäevase tippaja rahuldamiseks, et tagada sujuv ilma järjekordadeta liiklus.

Väinamere Liinid vabandab ilma e-piletita reisijate ees, kel tuleb pühapäeva pärastlõunal oodata Kuivastu sadamas järjekorras ning tänab mõistva ja heasoovliku suhtumise eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles