Mürgise Kinder šokolaadi lugu kogub tuure (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Flickr

Toiduajakirjanike ühenduse liige Andrew Schneider, tuntud ka kui Food Watchdog, kinnitas, et pärast šokolaadist leitud kantserogeene hakkas Kinder ennast kaitsma ning keeldus tooteid tagasi võtmast.

Kinder põhjendas oma käitumist väitega, et niikuinii leiab vähki tekitavaid aineid kõikjalt meie ümbert, kirjutas Independent. Food Watchdog soovis, et müügilt võetaks ära Kinder Riegali šokolaaditahvlid ja kaks teist toodet veel.

Nimelt leidis Foodwatchi ühing nendest toodetest ohtliku koguse õli töötlemisel kõrvalsaadusena tekkivaid mineraalõli aromaatseid süsivesinikke (MOAH-ühend). MOAH-ühendid on Euroopa toiduohutuse ühingu poolt tunnistatud aga mutatsioone ja vähki põhjustavaks.

Üks Foodwatchi esindajatest, Johannes Heeg, ütles Saksamaa The Localile, et nende ühing ei soovita kellelgi nimetatud tooteid osta, sest nendes sisalduvate ohtlike ainete ühendid on alla neelamiseks lubamatult kõrged.

Mürgised ained võisid šokolaadi sisse sattuda selle ümbrispaberi tindist. Tootjafirma Ferrero võttis ühendust pakenditegijatega ning uuris, kas saab midagi paremaks muuta. «Me töötame MOAH-ühendite vähendamise nimel ja tahame klientidele öelda, et oleme siiani toiminud toiduseadusega kooskõlas olles,» ütles Ferrero esindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles