Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

E621 ehk naatriumglutamaat – levinud lisaaine toidutööstuses

Naatriumglutamaat ehk E621 on toiduainetööstuses keedusoola järel kõige levinum lisaaine.

«Naatriumglutamaat on maitsetugevdaja ja isutekitaja,» ütles toitumisteadlane Mai Maser Õhtulehele. «Naatriumglutamaat tekitab liha maitse ka neis roogades, kus liha on vähe või pole seda üldse.»

Glutamaate pannakse väga paljudesse toiduainetesse: lihatoodetesse, konservidesse, soolastesse küpsetistesse, pakisuppidesse, puljongikuubikutesse, maitseainesegudesse, kartulikrõpsudesse, soolastesse kastmetesse ja isegi aroomisoolasse.

«Ükski Eesti lihatootja ei sega sinkide-vorstide maitseainesegusid ise kokku, neid tellitakse Saksamaalt ja Soomest ning naatriumglutamaat on neisse alati juba lisatud,» märkis oma kommentaaris ka lihatööstuse Palmeos tehnoloog Ellen Panasjuk.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:toitnaatriumglutamaatlihatööstuse-aine
Samal teemal
Kes streigib, kes teeb lennureisimist lihtsamaks
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
kõik sõduritoidust
UUS 20-EURONE RAHATÄHT
LOE TERVISEPORTAALIST!
    LOE TERVISEPORTAALIST!
    LOE TERVISEPORTAALIST!
      TOIDUPOED KOLIVAD VEEBI
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsibKõik
      TervisKõik
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      UudisedKõik
      Katsed ja testidKõik
      Lugemissoovitus
      Aed ja koduKõik
      Gallup

      Küsitluses on osalenud  inimest
      Majandus24Kõik
      Valuutakursid
      USD
      0,89 EUR
      GBP
      1,374 EUR
      SEK
      0,107 EUR
      RUB
      0,014 EUR
      =
      Kursid seisuga: 27.02.2015
      POSTIMEES.eeKõik
      NaineKõik
      JuhtimineKõik
      TallinnCityKõik