Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

E621 ehk naatriumglutamaat – levinud lisaaine toidutööstuses

Naatriumglutamaat ehk E621 on toiduainetööstuses keedusoola järel kõige levinum lisaaine.

«Naatriumglutamaat on maitsetugevdaja ja isutekitaja,» ütles toitumisteadlane Mai Maser Õhtulehele. «Naatriumglutamaat tekitab liha maitse ka neis roogades, kus liha on vähe või pole seda üldse.»

Glutamaate pannakse väga paljudesse toiduainetesse: lihatoodetesse, konservidesse, soolastesse küpsetistesse, pakisuppidesse, puljongikuubikutesse, maitseainesegudesse, kartulikrõpsudesse, soolastesse kastmetesse ja isegi aroomisoolasse.

«Ükski Eesti lihatootja ei sega sinkide-vorstide maitseainesegusid ise kokku, neid tellitakse Saksamaalt ja Soomest ning naatriumglutamaat on neisse alati juba lisatud,» märkis oma kommentaaris ka lihatööstuse Palmeos tehnoloog Ellen Panasjuk.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsib
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
Tervis
Katsed ja testid
Lugemissoovitus
Aed ja kodu
Majandus24
Valuutakursid
USD
0,744 EUR
GBP
1,265 EUR
LTL
0,29 EUR
SEK
0,109 EUR
RUB
0,021 EUR
=
Kursid seisuga: 28.07.2014
POSTIMEES.ee
Naine
Juhtimine
TallinnCity