Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

E621 ehk naatriumglutamaat – levinud lisaaine toidutööstuses

Naatriumglutamaat ehk E621 on toiduainetööstuses keedusoola järel kõige levinum lisaaine.

«Naatriumglutamaat on maitsetugevdaja ja isutekitaja,» ütles toitumisteadlane Mai Maser Õhtulehele. «Naatriumglutamaat tekitab liha maitse ka neis roogades, kus liha on vähe või pole seda üldse.»

Glutamaate pannakse väga paljudesse toiduainetesse: lihatoodetesse, konservidesse, soolastesse küpsetistesse, pakisuppidesse, puljongikuubikutesse, maitseainesegudesse, kartulikrõpsudesse, soolastesse kastmetesse ja isegi aroomisoolasse.

«Ükski Eesti lihatootja ei sega sinkide-vorstide maitseainesegusid ise kokku, neid tellitakse Saksamaalt ja Soomest ning naatriumglutamaat on neisse alati juba lisatud,» märkis oma kommentaaris ka lihatööstuse Palmeos tehnoloog Ellen Panasjuk.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:toitnaatriumglutamaatlihatööstuse-aine
Samal teemal
LAENUD JA AJATEENISTUSSE MINEK
Sponsoreeritud artiklid
MÕTLE, MIDA SUHU PISTAD
TERVIS.POSTIMEES.EE
Mida teeb kindlustusmaakler?
Lugejad tahavad teada
Segadus õliküttega
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Aed ja koduKõik
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
Majandus24Kõik
Valuutakursid
USD
0,884 EUR
GBP
1,337 EUR
SEK
0,107 EUR
RUB
0,013 EUR
=
Kursid seisuga: 29.01.2015
POSTIMEES.eeKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnCityKõik