Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

E621 ehk naatriumglutamaat – levinud lisaaine toidutööstuses

Naatriumglutamaat ehk E621 on toiduainetööstuses keedusoola järel kõige levinum lisaaine.

«Naatriumglutamaat on maitsetugevdaja ja isutekitaja,» ütles toitumisteadlane Mai Maser Õhtulehele. «Naatriumglutamaat tekitab liha maitse ka neis roogades, kus liha on vähe või pole seda üldse.»

Glutamaate pannakse väga paljudesse toiduainetesse: lihatoodetesse, konservidesse, soolastesse küpsetistesse, pakisuppidesse, puljongikuubikutesse, maitseainesegudesse, kartulikrõpsudesse, soolastesse kastmetesse ja isegi aroomisoolasse.

«Ükski Eesti lihatootja ei sega sinkide-vorstide maitseainesegusid ise kokku, neid tellitakse Saksamaalt ja Soomest ning naatriumglutamaat on neisse alati juba lisatud,» märkis oma kommentaaris ka lihatööstuse Palmeos tehnoloog Ellen Panasjuk.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Sponsoreeritud artiklid
LUGEJA KÜSIB
LOE TERVISEPORTAALIST!
VAATA MAAILMA
KALLIS TOASOE
KALLIS SOOJUS
KARM HINNATÕUS
TERVIS.POSTIMEES.EE
    RONGIDE ÜLETÄITUVUS
      TERVIS.POSTIMEES.EE
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsib
      Tervis
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      Uudised
      Katsed ja testid
      Lugemissoovitus
      Aed ja kodu
      Majandus24
      Valuutakursid
      USD
      0,783 EUR
      GBP
      1,264 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,109 EUR
      RUB
      0,019 EUR
      =
      Kursid seisuga: 20.10.2014
      POSTIMEES.ee
      Naine
      Juhtimine
      TallinnCity