Lugeja küsib: mida muudab SEB oma internetipangas?

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB internetipank.
SEB internetipank. Foto: Laura Oks / Õhtuleht / Scanpix Baltic

«Ajalehes oli reklaam, et  SEB pank muudab internetipanga kasutamistingumusi ja uute tingimustega on võimalik tutvuda alates 13. juulist  kõikides SEB pangakontorites ja kodulehel. Mis seal netipangas siis muutub?» soovib lugeja teada.

Vastab SEB kommunikatsioonijuht Evelin Allas.

Põhiline muudatus puudutab tingimuste vormilist ülesehitust, samuti on muudetud sõnastus lihtsamaks, muudetud internetipanga blokeerimise ja blokeeringust vabastamise tingimusi ja lepingu lõpetamise tingimusi. Tingimused muutuvad automaatselt. Klient ei pea ise midagi tegema. Alates 15.09.2016 kehtivad kõigile olemasolevatele ja uutele lepingutele uued tingimused.

Kõige lihtsamalt näete muudatusi, kui kõrvutate kehtivaid ja uusi tingimusi. Panen siia väljavõtte kehtivatest ja uutest tingimustest ja märkisin kollasega ära erinevused, mis puudutavad sõnastust ja punasega märkisin ära erinevuse, mis on juurde lisatud.

Praegu kehtivad tingimused erakliendi puhul: kliendil on õigus leping igal ajal üles öelda. Pangal on õigus leping korraliselt üles öelda teatades sellest üldtingimustes määratud korras tarbijast kliendile vähemalt kaks kuud ette ning teistele klientidele vähemalt üks kuu ette.

Ühtlasi on pangal õigus leping üles öelda etteteatamise tähtaega järgimata, kui klient rikub lepingu tingimusi. Leping loetakse lõppenuks, kui pank on saanud teate füüsilisest isikust kliendi surma kohta, samuti kui on lõppenud kontode arvelduskontolepingud.

Lepingu lõpetamine ei mõjuta enne lepingu lõppemist tekkinud rahaliste nõuete sissenõutavaks muutumist ega rahuldamist.

Alates 15.09 kehtivad tingimused: kliendil on õigus leping igal ajal üles öelda. Pangal on õigus leping korraliselt üles öelda. Selleks teatab pank üldtingimustes määratud korras kas tarbijast kliendile ette vähemalt kaks kuud või kliendile, kes ei ole tarbija, vähemalt üks kuu.

Pangal on õigus leping üles öelda etteteatamise tähtaega järgimata, kui klient rikub lepingu tingimusi. Leping lõpeb juhul, kui pank on saanud teate tarbijast kliendi surma kohta või kui kliendi arvelduskontolepingud on lõppenud, v.a juhul, kui klient kasutab lepingu alusel väljastatud paroole ärikliendi internetipangas.

Olulist muudatust ei ole, kuid oleme muutnud natukene sõnastust ja ülesehitust, tehes sõnastuse lihtsamaks ja lühemaks. Lisatud on juurde täpsustus, et kui eraklient on arvelduskonto lepingu lõpetanud, siis ei lõppe automaatselt tema erakliendi internetipanga leping juhul, kui ta kasutab erakliendile väljastatud paroole ka ärikliendi internetipangas.

Lepingu lõpetamine ei mõjuta nende rahaliste nõuete täitmist, mis on tekkinud enne lepingu lõppemist.

Lisan siia juurde ka kodulehel olevad näidised kliendi jaoks lihtsustatud sõnastusest.

Foto: SEB
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles