Nutitelefonist on sõltuvuses pea igaüks (3)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefoni kasutamine.
Telefoni kasutamine. Foto: Caro / Sorge

Nutitelefon on üks populaarsemaid tarbeesemeid olnud juba mõned aastad. Kui oluline on telefon aga meie elus päriselt, ei oska me tihti aimatagi.

Telefonist on saanud meie elus erifunktsiooniga kehaosa, mille toimimisest võime olla enam mõjutatud, kui arvatagi oskame, vahendab Business Insider.

Uuringufirma Dscouti andmetel puudutab keskmine kasutaja telefoni 2617 korda päevas. Kõige aktiivsemad telefonikasutajad pidavat katsuma telefoni ligi 5400 korda päeva jooksul.

Varasema uuringu järgi tegeleb üks kasutaja oma mobiiltelefoniga viie päeva jooksul 24 tundi. Peamisteks tegevusteks olid kirjutamine, näpuga üle ekraani pühkimine, telefoni avamine ja niisama puudutamine.

Uuringufirma andmetel kasutab inimene keskmiselt telefoni 145 korda päevas ning avab telefoni 76 korda päevas. Eraldi Apple´i kasutajatelt küsides selgus, et nemad avavad telefoni ligi 80 korda päevas, mis tähendab telefoni kasutamist kuuel kuni seitsmel korral tunnis.

Kokkuvõttes leidis uuringufirma, et nutitelefonisõltuvus kimbutab omal moel pea igaüht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles