Lugeja küsib: kas peaksin bussi pagasisse asju paigutades tegema sellest pilti?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

«Juhtus üks väga ebameeldiv seik MK Autobuss AS-iga. Nimelt saatis ema Võrust tuttavaga paki koos maasikatega, kuid kui ma sellele Tallinnas bussijaama vastu läksin, keeldus bussijuht mulle seda andmast,» alustas lugeja oma kogemusest rääkimist.

Seepeale uuris lugeja infoletist, kuhu bussi jäänud pakid viiakse, aga ta ei saanud oma küsimusele vastust. «Kui kirjutasin MK Autobussile kaebuse, sain vastuseks, et bussijuht eitab kõike ja mingit pakki pole bussi jäänud, kuigi nägin seda seal oma silmaga. Seega on tegemist sõna sõna vastu olukorraga,» ütles lugeja.

«Minu küsimus on selles, et kui bussijuht keeldub mulle paki kätte andmast ja väidab pärast, et bussi pagasisse ei olegi ühtegi asja jäänud, siis kuidas peaksin mina tõestama, et sinna siiski jäi midagi? Kas peaksin iga kord bussi pagasisse asju asetades tegema sellest pilti?» oli lugeja pahane.

Olukorda selgitab MK Autobuss AS-i veokorraldaja Tair Teder:

Pühapäeva (10. juuli) õhtul pöördus meie poole naisterahvas, kes väitis, et tema ema oli salaja pannud Võru bussijaamas liini 884 bussi pakiruumi paki maasikatega. Bussis olevat olnud ka paki saatja tuttav, kes paki saaja sõnul pakist midagi ei teadnudki ja olevat ajapuuduse tõttu kiiresti Tallinna bussijaamast lahkunud. Paki saatja olevat teavitanud tütart, kes pidi (nende väidetavat asukohta teades) Tallinnas need ära võtma.

Kui Tallinna bussijaamas reisijad oma pagasit maha võtsid, lähenes pakiruumile naisterahvas, kes ei olnud reisija. Kuna tegemist ei olnud reisijaga, siis loomulikult bussijuht takistas teda sealt midagi kaasa võtmast. Pagasi eest, mis on pandud bussi pakiruumi, vastutab bussijuht. Järelikult kogu tegevus peab olema kooskõlastatud bussijuhiga.

Tallinna bussijaam on hoiatanud kõiki bussijuhte olema valvsad varguste suhtes. Siinkohal on oluline märkida, et bussijuht ei olnud ühestki pakist teadlik ja pole kindel, kas tegelikult bussi peale üldse midagi pandi. Pühapäeva õhtule kohaselt oli palju reisijaid ja palju pakke. Bussijuhi sõnul midagi pakiruumi üle ei jäänud. Samuti ei ole ükski reisija meie poole pöördunud, et tal oleks vale või liigne pagas kaasa võetud.

Juhtumeid, kui üritatakse salaja vedada kahtlaseid pakke, esineb pigem Ida-Virumaa suunal ja avastamise korral lähevad sellised pakid hävitamisele. Meie bussijuhtidel ei ole keelatud pakke edasi toimetada, sest sageli on inimestel tõesti kiiresti vaja midagi saata. Selline tegevus tuleb aga alati kooskõlastada bussijuhiga ja vahetada kontakte, et mistahes põhjusel oleks võimalik ühendust võtta.

Loomulikult ei pea reisija pildistama pakiruumi, et tõestada pagasi olemasolu. Inimesed reisivad iga päev pagasiga ja bussijuhi vastutuse all oleva pagasiga ei ole MK Autobuss AS bussides varasemalt probleeme olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles