Igal kuuendal ehitusplatsil tuli töö ohtlikkuse tõttu peatada

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitushinnaindeksi muutus oli 2016. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga -0,6 protsenti.
Ehitushinnaindeksi muutus oli 2016. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga -0,6 protsenti. Foto: Toomas Tatar

Tööinspektsioon kontrollis mais 139 ehitusplatsi üle Eesti ja ohutuse kaalutusel tuli 23 neist töö peatada.

Ehitusplatside sihtkontrolli käigus hinnati tööohutuse korraldust ehitusplatsidel ja kontrollitud  139 ehitusplatsist vaid  12 objektil polnud ühtegi rikkumist, teatas tööinspektsioon.

Tuvastati 540 rikkumist, töö peatati 23 ehitusobjektil ning keelustati 18 töövahendi kasutamine.. Enim puudusi tuvastati ehitusplatsi ohutuse korraldamisel ning tellingute paigaldamisel, kus polnud vajalikke piirdeid või olid kandepostid kinnitamata. Samuti puudusid töötajatel sageli vajalikud isikukaitsevahendid. 

 Eelmisel aastal toimus ehitussektoris 410 tööõnnetust. Neist kergeid oli 288, raskeid 119 ning surmaga lõppes kolm õnnetust. Käesoleva aasta esimese kuue kuuga on ehitussektoris toimunud 198 õnnetust, neist 147 kergeid, 48 raskeid ning surmaga on lõppenud kolm õnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles