Hiiumaa ja osa Saaremaast jäid tunniks ajaks elektrita

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaama renoveerimistööd jätsid hiidlased ja saarlased elektrita.
Alajaama renoveerimistööd jätsid hiidlased ja saarlased elektrita. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teatajal

Leisi alajaama renoveerimisega seoses tekkinud rike tõi elektrikatkestuse tervele Hiiumaale ja osale Saaremaast.

Täna kell 12.39 lülitus välja Leisi alajaamas trafo, mis põhjustas elektrikatkestuse Hiiumaa ja osaliselt Ida-Saaremaa tarbijatele. Elektrita jäid terve Hiiumaa ja Saaremaal Leisi alajaama läheduses asuv osa. Elering kõrvaldas rikke ja elektrivarustus oli Elektrilevi poolt kõikidele tarbijatele taas tagatud kella 13.49-ks.

«Tegemist on alajaama renoveerimisega seotud sündmusega,» kommenteeris Eleringi kommunikatsioonispetsialist Kätlin Klemmer. Leisi alajaama kahest trafost üks on seoses alajaama renoveerimisega töörežimist väljas ning teise väljalülitumine põhjustas elektrikatkestuse.

Elering pingestas kell 13.35 alajaama teise trafo, mis oli seoses jaama renoveerimistöödega töörežiimist väljas ning seejärel tõi Elektrilevi Hiiumaale pinge tagasi.

Katkestus ei mõjutanud Hiiumaa ega Kuressaare haiglat.

«Meil on olemas generaator, mis koheselt tööle hakkas, nii et meil probleeme ei tekkinud,» sõnas Hiiumaa haigla õendusjuht Liina Räim.

«Õnneks ei ole katkestus meid mõjutanud,» sõnas ka Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli kergendatult.

Elering vabandab katkestusest tingitud ebamugavuste pärast. «Kui renoveerimine saab tehtud, siis on saarte varustusklindlus parandatud ja loodame tarbijate mõistvale suhtumisele,» lisas ta.

Leisi alajaama renoveerimine on osa saarte varustuskindluse parandamise projektist, alajaama renoveerimistööd lõppevad käesoleva aasta oktoobris. Uue alajaama valmimisega suureneb Eleringi hinnangul oluliselt Leisist elektritoite saavate tarbijate, sealhulgas Hiiumaa varustuskindlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles