Ministeerium tahab kampaania «Joome poole vähem» toetuse tagasi võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joome vähem: koomikud põhjendavad, miks nad ei joo!
Joome vähem: koomikud põhjendavad, miks nad ei joo! Foto: «Reporter» / Kanal 2

Sotsiaalministeerium tahab kampaania «Joome poole vähem!» toetuse tagasi võtta, kuna projekti juhtinud Terve Eesti SA eksis riigihanke korraldamise põhimõtete vastu.

Rahandusministeeriumi välisvahendite rakendamise osakond (VRO) selgitas välja, et kampaania klippide hind ületab lihthanke piirmäära. Klippide eest tasutud arved kokku ületavad samuti lihthanke piirmäära – vastavalt 8000 eurot ja 6614 eurot ehk kokku 14 614 eurot.

Projekti elluviija on teenuse, mida esialgu plaaniti tellida ühelt teenuse osutajalt, jaganud osadeks ning teenust kahelt ettevõttelt ostnud. Samuti ei ole pakkumuste küsimise, läbirääkimiste ega otsustusprotsessi kohta dokumente – puuduvad lepingud ja lõplikud pakkumused.

Seega ei ole projekti elluviija korrektselt ja läbipaistvalt teenust hankinud ega järginud temale toetuse andmisega pandud kohustusi, leiab projekti kontrollinud rahandusministeeriumi osakond.

Tagasimaksete määruse järgi võib nõuda tagasi kuni 10 protsenti hankelepingule eraldatud toetusest, kui hankemenetluse korraldamisel ilmneb riigihangete seaduses sätestatud nõuete rikkumine.

Ettevõtete Wunderland ja Widescreen esitatud arved kokku on 17 536 eurot, millest vastavalt finantskorrektsiooni määrale 10 protsenti on 1753 eurot, mis tuleb tagasi maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles