Kuidas ebavajalikest kooliostudest hoiduda?

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitarbed.
Koolitarbed. Foto: Merily Šmidt

Kuigi lapsed tunnevad veel suvest rõõmu, on jaemüüjad asunud reklaamima juba koolitarbeid. 

Niinimetatud tagasi-kooli-aeg suve lõpul on jaemüüjate sõnul nende kettide jaoks üks kiiremaid, vahendab Consumer Reports. Ajal mil lapsed tunnevad rõõmu veel koolivaheajast ega mõtle klassipinkidele, on koolialguse kiirus poekettides juba alanud. Rubiconi uuringu andmetel on praeguseks enam kui pooled  12-aastaste laste vanemad kooliostudega alustanud ja kuue- kuni kümneaastaste laste  vanemad sõnavad, et kulutavad koolikaupadele sellel aastal veel enam kui eelmisel.

Kuidas hoiduda ebavajalikest kulututest, saab lugeda siit:

Ostmisega tuleks oodata

Üks lihtne viis on oodata ning mitte lasta end mõjutada kõigist detailidest lapse ostunimekirjas. Kõige kasulikum oleks sellistel puhkudel küsida õpetaja käest, millised tarbeesemed oleksid vajalikud kohe ning millistega võib veel oodata.

Koosta vajalikest ostudest nimekiri

Kindlasti oleks soovitatav teha endale kindel eelarve ostude kohta ning seejärel koostada ostunimekiri. Täpne nimekiri aitab oste paremini jälgida ja ära hoida emotsioonioste. Enne ostunimekirja koostamist võib teha kodus ka inventuuri veendumaks ega eelmistest aastatest pole alles vajalikke esemeid nagu pastakad või pliiatsid.

Elektroonika ostmisel tuleks leida parim, kuid kvaliteetne pakkumine

Näiteks võib internetiportaalidest leida lastele sobivat kasutatud,  kuid heas korras odavat tehnikat. Nimelt ei pea lapsel alati olema kõige uuem bränditoodang, sest see aitab ära hoida kahjusid, kui laps peaks uue arvuti või telefoni ära lõhkuma. Teisalt soovitatakse ostmisega oodata oktoobrini või novembrini, kui uue tehnika hinnad on langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles