Uudistajad rikuvad kanepipõldu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaa viljakasvatajad ja Karmeli ettevõtte asutanud Aivar Lember ja tema poeg Karel Lember on pahased õlitootmiseks kasvatatava kanepi uudistajate peale, kes tallavad põldu ja vigastavad taimi.

Aivar ja Karel Lember rääkisid, et inimesed reageerivad juba ainuüksi selle peale, kui kuulevad sõna «kanep», ega tee vahet, missuguse sordiga on tegu, kirjutab Saarte Hääl. Nende sõnul on levinud arvamus, et kanep tähendab narkoainet, kuigi see nii ei ole.

«Tööstuslikus kanepis on THC-d nii vähe, et see ei avalda mingit mõju,» arutles Aivar Lember. Suures koguses THC-d sisaldav kanep, mille vastu uudistajad huvi tunnevad, Lembrite sõnul Eestis üldse ei kasvagi, sest see taim tahab, et öö ja päeva pikkus oleksid võrdsed.

Kuna Pähklas asuv kanepipõld on tihe – mulda läks tahtmatult rohkem seemneid kui norm ette nägi–, tekitab igasugune põllul tuiamine kahju. «Väga näotu lugu on sellega, et inimesed teadmatusest ja austuse puudumisest teiste töö ja vara vastu nõnda taimi maha tambivad,» tõdes Aivar Lember.

Karel Lember leidis, et kuna botaanikahuvi teistele ümberringi kasvavatele puudele ja taimedele  oluliselt ei laiene, on põhjust kahelda inimeste kulinaarses või puhtlooduslikus huvis taime vastu. Mehed arvasid, et linnast autodega kohale sõitvad inimesed, kelle masinad ööhämaruses või hommikul viie paiku põllu ääres seisavad, ei ole tõenäoliselt botaanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles