Viru Keemia Grupi töökohtadele on suur tung

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp AS
Viru Keemia Grupp AS Foto: Toomas Huik

Pärast rohkem kui poole aasta pikkust pausi taas vanemaid õlivabrikuid käivitavasse Viru Keemia Gruppi tahab 350 ametikohale tööle pääseda peaaegu kaks korda rohkem inimesi.

VKG personalijuht Tea Allikmäe sõnas, et sooviavaldusi tööle asumiseks tuleb iga päev kümnete kaupa ja eilse seisuga polnud ühtegi ametit, kuhu soovijaid poleks, kirjutas Põhjarannik.

«Kõige tugevam on konkurents laborantide kohtadele, kuhu on tulnud juba üle 30 avalduse. See tähendab, et igale kohale on kolm soovijat,» tõi ta näite.

Palju häid kandidaate

Kõige jõudsamalt edeneb kohtade täitmine Ojamaa kaevanduses. Seal polnud vaja isegi avalikku konkurssi välja kuulutada. Kevadel töö kaotanud ligikaudu sada meest helistati läbi ja peaaegu kõik nad on valmis augustis taas tööle asuma.

Ka VKG Oilis soovib suurem osa endistest töötajatest endisesse ametisse naasta. «Nüüd tuleb välja, et vaid vähestel õnnestus vahepealsel ajal uus sobiv töökoht leida. Enamik tahab hea meelega tagasi tulla,» sõnas Allikmäe, lisades, et üldjuhul eelistataksegi tagasi võtta endisi töötajaid.

Täispikka lugu saab lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles