Prantsusmaa tahab keelustada suitsud, mis on «liiga ägedad»

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal soovitakse vähendada suitsetamist «ägedate» suitsude keelustamisega.
Prantsusmaal soovitakse vähendada suitsetamist «ägedate» suitsude keelustamisega. Foto: Tairo Lutter

Prantsusmaal on plaan keelustada sigaretid, mis on nende sõnul «liiga ägedad».

Tulevikus võib Prantsusmaal olla sigaretti tõmbavat teismelist palju raskem näha, kuna Prantsuse terviseminister Marisol Touraine soovib keelustada suitsud, mis on «ägedad».

Sisuliselt soovib Touraine läbi viia seaduse, millega keelatakse sigareti brändid, millel on «elemente, mis kiidavad heaks kindla elustiili ja karakteri», kirjutab The Local.

See tähendab, et ikoonilised prantsuse brändid nagu Gitanes ja ka Gauloises keelustataks. Ühtlasi oleks keelatud ka Marlboro Gold, Vouge, Lucky Strike ja Fortuna.

The Locali sõnul on direktiiv mõnevõrra ebamäärane, kuid lisas, et sigaretimarkide olukorda võib mõjutada nende oletatav «mehelikkus vs. naiselikkus, saledus, nooruslikkus või seltskondlikkus»

Neli põhilist sigaretitootjat – Seita, Philip Morris, British Amerivan Tobacco ja JTI – on kontakteerunud Prantsuse peaministriga, et saada selgust, kui suur on uue seaduse jõustumise tõenäosus ning korraldanud kokkusaamise, et arutada uue seaduse täpsemate detailide üle.

Prantsusmaal peetakse suitsetamist lahedaks alates ajast, kui Serge Gainsbourg ja Brigitte Bardot, sigaretid suus, televiisorite ekraane kaunistasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles