Milline päikesekreem on näole kõige sobilikum?

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesekreemid.
Päikesekreemid. Foto: Richard B. Levine

Tegelikult ei vaja meist keegi näole eraldi päikesekreemi, sest näole mõeldud kreemid on täpselt sama toimeainega. 

Kehale mõeldud päikesekreemid pakuvad veelgi tugevamat kaitset kui näole mõeldud tooted ning seega piisab ka ühest kehakreemist, vahendab Consumer Reports. New Yorgi ülikooli professorist dermatoloogi Airelle Kauvari sõnul on aga eraldi näotooted samuti vajalikud, sest neid on olemas eri nahatüüpide jaoks.

Näiteks on mõni päikesekreem rasvavaba, mis on õnnistuseks neile, kellel on rasune või akneprobleemidega nahk. Õlivabad kreemid on tihti kergema toimega ja neid võib nahal ebamugavust tundmata kasutada ka meigi aluskreemina.

Veel on spetsiaalselt näole mõeldud päikesekreemid õrnema või olematu lõhnaga. Lõhnakosmeetika on aga üks sagedamini nahaärritust tekitav toode.

Mida peaks aga teadma, kui soovid soetada eraldi näole mõeldud päikesekreemi?

  • Kui soovid raha säästa, siis on soovitatav osta pigem kõrgema toimeainega näole mõeldud päikesekreem.
  • Teisalt soovitame olla ettevaatlikud mineraalsete päikesekreemidega, sest need sisaldavad vaid mineraalaineid.
  • Kreem tuleks näole kanda korralikult, sest isegi parim päikesekreem ei suuda teile tagada kaitset, kui see on nahale kantud vaid osaliselt.
  • Teadma peaks ka seda, et pihustatavat kreemi ei tohiks otse näkku pihustada, küll aga võib seda eelnevalt kätele pritsida ning seejärel näkku masseerida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles