Põhilised vead, mida telefoni laadides tehakse (5)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänapäeval on tõeline vedamine, kui nutitelefoni aku terve päeva vastu peab. Pisike arvuti meie taskus võtab energiat nii palju, et enne magamaminekut tuleb ka telefon laadija otsa panna.

Levib vale arusaam, et akut tuleks laadida alles siis, kui see on täiesti tühjaks saanud. Samuti usutakse, et väikeste intervallidega telefoni laadimine on akule halb, kirjutab Business Insider.

Akusid valmistava firma Cadexi sõnul laadib enamik inimesi oma telefoni valesti. Nad jagavad paar õpetust, kuidas akut laadida nii, et see kauem vastu peaks.

Ära hoia telefoni laadijas, kui see on täis laetud

Väga populaarne on jätta telefon ööseks laadima ja alles hommikul ta laadijast ära võtta. Tegelikult pikas perioodis on see telefonile väga kurnav. Cadexi esindaja põhjendab toimingut järgmiselt: «Akulaadija eemaldamine on nagu lihastele puhkuse andmine pärast pikka ja intensiivset trenni.»

Kui võimalik, ära lae akut sada protsenti täis

«On parem, kui akut ei laeta sada protsenti täis,sest see kurnab akut,» kommenteerib Cadexi esindaja. See võib küll tunduda ebamugav, kuid aku laadimine väikeste osade kaupa terve päeva jooksul on palju kasulikum, kui aku ühe korraga täis laadida ja siis täiesti tühjaks lasta.

Lae telefoni väikeste osadena terve päeva jooksul

Tuleb välja, et nutitelefonide akud on palju õnnelikumad, kui neid päeva jooksul mitu korda laadida, selle asemel, et neid tühjaks lasta ning alles siis laadida. Päeva jooksul mõned korrad laadida ei hoia mitte ainult sinu akut, vaid laseb sul kasutada rakendusi, näiteks nagu GPS, mille kasutamist tavaliselt väldid, sest need võtavad palju akut.

Hoia telefon pigem jahedas

Nutitelefonide akud on üsna tundlikud, seega oleks targem eemaldada laadimise ajaks igasugused korpused, mis võivad kuuma hoida. Samuti on parem hoida telefoni kaitstuna kuuma päikese eest. See aitab sul pikendada aku eluiga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles