Tasub teada: kuidas magada, kui väljas on talumatult palav (4)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel on ööd valgemad.
Suvel on ööd valgemad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaua oodatud soojad ilmad toovad endaga ka palavad ööd. Palavad ööd muudavad aga magamise pea võimatuks.

Mõnusad soojad ilmad täidavad pargid ja rannad päevitajate ja suvitajatega. Kuigi enamik inimesi naudib sooja suve, siis selle juurde kuuluvad palavad ööd ei pruugi aga kõigile meeldida, kirjutab The Independent.

Siin on mõned nipid, mida teha, et palava ilmaga siiski uni tuleks.

Võta endaga külm veepudel voodisse kaasa

Külmadel talveõhtutel on hea endaga soe veepudel voodisse võtta. Kuuma ja palava suveõhtu aitab aga maha jahutada külm veepudel. Täida pudel veega ning pane külmikusse. Natukene enne magamaminekut pista ta aga voodisse, nii saad magama minna külmade ja värskete linade vahele.

Külmuta enda pidžaama

Enne magamaminekut pane pidžaama kotti ning seejärel pista ta 15 minutiks külmikusse.

Võta üks külm dušš

Külm dušš ei ole kindlasti kõige nauditavam tegevus, kuid kuumal ja palaval suveööl, kus und ei tule, aitab üks külm dušš kiiresti kehatemperatuuri langetada.

Kanna puuvillast riideid

Puuvillane pesu ei pruugi kõige glamuursem või moekam välja näha, kuid erinevalt satiinist ja siidist laseb puuvillane materjal kehal paremini hingata.

Hoia klaasikest veega voodi kõrval

Palavate ilmadega on oluline juua tihti vett, et vältida vedelikupuudust.

Väldi alkohoolseid jooke

Kuumal suvepäeval võib tekkida suur kiusatus mõned jahutavad joogid teha, kuid ei tasu unustada, et alkohol võib tekitada kehas vedelikupuudust. Võimalusel väldi alkohoolseid jooke või joo jookide vahele vett. Samuti proovi alkohoolseid jooke tarbida pigem päeval, mitte vahetult enne magamaminekut.

Tõmba kardinad ette

Suvel on päevad pikemad ning päike hakkab juba hommikul vara paistma. Hea nipp on hoida kardinad ees terve päev, nii ei saa päike terve päev tuba soojendada ning saad magama minna jahedasse tuppa.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles