Nimistu: edukad inimesed, kelle karjäär on alanud kiirtoidukohast

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna.
Madonna. Foto: SCANPIX

Isegi ülikooliharidusega noorel võib minna aega, enne kui saada erialasel tööl jalg ukse vahele. Seetõttu ei tasu meelt heita, kui esimene töökoht on mõnes söögikohas, sest kusagilt peab ju alustama.

Business Insider loetleb üles mõned kuulsad ja edukad inimesed, kes on oma karjääriteed alustanud kiirtoidukohas.

Amazoni asutaja Jeff Bezos. Bezos on töötanud McDonald’sis, kus ta õppis enda sõnul vastutustundlikkust. «Minu esimesel töönädalal paiskus suur ketšupidosaator keset kööki, mistõttu oli kogu köök ketšupit täis. Kuna olin köögipoolel uus töötaja, anti mulle kätte puhastusvahendid ning kästi see segadus ära koristada,» meenutas ta.

Näitleja Rachel McAdams. Ka noor näitleja töötas McDonald’sis, kus ta polnud oma sõnul just parim töötaja. Kord lõhkus ta seal näiteks apelsinimahlamasina.

Rachel McAdams. Foto: AFP
Rachel McAdams. Foto: AFP Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama. Praegune ühendriikide president töötas kord jäätisekohvikus Baskin-Robbins ning tunnistas, et jäätisepallide veeretamine pole sugugi nii lihtne, kui esialgu tundub ning annab randmetele tugevalt koormust.

Laulja Madonna. Enne lauljakarjääri algust töötas Madonna Dunkin’ Donuts sõõrikukohvikus. Väidetavalt vallandati ta sealt, kuna ta pritsis üht klienti sõõrikutäidisega.

Näitleja Brad Pitt. Tema esimeseks töökohaks oli kiirtoidukoht El Pollo Loco, kus ta töötas flaierijagajana, kandes tööpostil kanakostüümi.

Koomik Jay Leno. Ka tema töötas teismelisena McDonald’sis.

Näitleja Queen Latifah. «Kui mina ja mu vend tahtsime taskuraha, pidime selle nimel ise tööle minema. Minu esimeseks töökohaks 15-aastasena oli Burger Kingi kiirtoidukoht,» kirjeldas ta.

James Franco. Foto:
James Franco. Foto: Foto: AFP/Jason Kempin

Näitleja James Franco. Temagi töötas nooremana McDonald’sis ning praktiseeris klientide peal oma näitlemisoskusi, kasutades nendega suheldes erinevaid aktsente. Samas kiidab Franco kunagist tööandjat ning tunnistab, et tema isu McDonald’si friikartulite ning juustuburgeri vastu pole vaibunud.

Laulja Gwen Stefani. Laulja töötas nooremana jäätisekohvikus Dairy Queen ning võib öelda, et see oligi tema viimane «tavatöökoht», kuna sealt moodustuski tema esimene bänd No Doubt.

USA esindajatekoja spiiker Paul Ryan. McDonald’sis töötanud mees sõnas, et kunagine tööandja ei olnud kuigi optimistlik tema sotsiaalsete oskuste osas, kuid sellegipoolest on need nüüdseks viinud ta kõrgele ametipositsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles