Lastekodus kasvanud noormees võitleb õiguse eest kasutada oma kodu (3)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sildnik.
Tanel Sildnik. Foto: Erakogu

Lastekodus kasvanud noormees tahaks elada noortekodu asemel oma emale kuuluvas Haapsalu korteris, aga kohus ei anna selleks luba.

Saarte Hääl kirjutas Haapsalust pärit Tanel Sildnikust, kelle ema viidi vaimuhaiguse pärast Sõmera hooldekodusse Saaremaal. Tanelist sai lastekodupoiss.

Ema eestkostja, Haapsalu linnavalitsus, üüris nende kahetoalise korteri vanas paneelmajas ühele tollasele sotsiaalhooldajale. Noortekodus ja sõprade juures elav 21aastane Tanel tahaks nüüd ise elada ema korteris, aga selleks peab ta saama kohtult loa.

Mullu taotles Tanel kohtult, et ta saaks ema eestkostjaks ja võiks siis ka ema vara kasutada. Kohus leidis, et Tanel ei ole selleks valmis. Tanel kohtuotsusega ei leppinud. Ta kahtlustab kokkumängu, sest Haapsalu korter on väga odava hinnaga – vaid 31 eurot kuus – välja üüritud.

Täispikka lugu saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles