Sotsiaalmeedia reklaamid, mis juunis tähelepanuta ei jäänud

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joik küünlad.
Joik küünlad. Foto: Peeter Langovits

Järjekordse Cannes Lionsi sotsiaalmeediakonkursi kohtumise käigus valiti välja juunikuu silmapaistvamad tööd.

Žürii poolt parimaks tunnistati seekord SA Eesti Terviserajad kampaania, mis kutsus inimesi osalema #rajavallutaja väljakutses. Kampaania eesmärgiks oli tuua senisest veelgi enam inimesi terviseradadele ning teavitada huvilisi terviseradade võrgustikust, mis koosneb 100. erinevast rajast üle Eesti.

Kampaania tarbeks loodi kaks erinevat väljakutset: Facebookis ja Instagramis kutsuti inimesi üles liikuma terviseradadel ning sellest ka piltide ja postitustega märku andma, kasutades #rajavallutaja hashtag'i. Facebooki väljakutsest võttis osa enam kui tuhat inimest ning Facebooki lehele lisandus üle kahe tuhande uue fänni. 

Lisaks oli võimalik osaleda ka Endomondo väljakutses, mille eesmärgiks oli liikuda terviseradadel ning koguda aktiivsusminuteid. Endomondo väljakutsest võttis osa 1222 osalejat ning ühtekokku läbiti ligi 300 000 kilomeetrit ja põletati 16 miljonit kalorit!

Lisaks numbrilistele näitajatele, paistis antud kampaania puhul silma ka aktiivne kontakt väljakutsest osavõtnutega, mis võimaldas korraldajal saada head tagasisidet radade olukorra ning kasutajate profiili kohta. 

Publiku lemmiku auhind läks seekord Lilli Jahilo  #TheCannesDress kleidikampaaniale. Noore Eesti moedisaineri reklaamplakatid olid väga hea näide sellest, kuidas on võimalik ühendada omavahel print- ja sotsiaalmeedia. Lisaks sotsiaalmeedias saadud tähelepanule köitis #TheCannesDress ka Ameerika üht suurimat reklaamiajakirja Adweek.

Ära märkimist leidsid veel ka JOIKi küünlad ja Spa ning Hi Matcha. Kuigi antud tööde keerukus ja kaalukategooria erinesid olulisel määral nii žürii- kui ka publikulemmikust, on mõlemad tööd heaks näiteks sellest, et silmapaistvaid lahendusi on võimalik luua ka omal käel ja minimaalsete vahenditega. Lisaks visuaalselt nauditavatele Instagrami kanalitele ja sealsele kõrgele engagement´ile, jäid nii JOIKi kui ka Hi Matcha puhul silma nende endi tehtud videod, mis sotsiaalmeedias paljude vaatajate tähelepanu püüdsid. Samas nentis žürii, et kuigi orgaaniliselt jõuti mõlema video puhul suure hulga vaatajateni, tuleks just taolistel puhkudel veelgi enam kasutada täiendavaid tasulisi võimalusi, et maksimeerida kanalist tulenevat tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles