Uued tooted: suveks jäätist ja jogurtit

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvi ja jäätis on kokku loodud.
Suvi ja jäätis on kokku loodud. Foto: SCANPIX

Suvele kohaselt on poelettidele hiljuti lisandunud mitmeid erinevaid jäätisesorte, kuid kergema toidupoolisena ka jogurtismuutid ning uues kuues rjaženka.

Onu Eskimo karamellijäätis

Onu Eskimo sünnipäeva puhul tõi Balbiino suvel müügile omavalmistatud karamellist Onu Eskimo karamellimaitselise pulgajäätise šokolaadiglasuuris, kus on kombineeritud Onu Eskimo näpunäited, Balbiino jäätisemeistrite aastatepikkused katsetused kui ka kaasaegse toiduainetööstuse kogemus.

«Trendid toiduainetööstuses liiguvad käsitöö poole ning meilt on palju küsitud vana hea karamellijäätise kohta. Seega panime kaks asja kokku ja katsetasime ise Balbiinos karamelli tegemist, nii nagu seda Balbiino algusaastatel ning kunagi ka Evald Rooma jäätisetööstuses tehti. Me jäime oma käsitöökaramelli tegemisega sedavõrd rahule, et panime selle ehtsast koorest valmistatud uue jäätise sisse,» kirjeldas Balbiino turundusdirektor Enel Kolk.

«Selleks, et teha üks tõeliselt hea jäätis, on vaja kolme komponenti: head toorainet, tublit meistrit ja ettevõtjat, kes ei mõtle liiga palju rahale. Seda nõu võiksid tegelikult kõik ärimehed meeles pidada, siis tuleb ka tulemus, mille üle võib uhkust tunda,» märkis Eesti jäätisetootmisele aluse pannud Evald Rooma.

Foto:
Foto: Foto: Jaana Järveoja

Premia Ekselence’i jäätised

Varasemate maitsete kõrval lisandusid jäätiselettidele uued Ekselence maapähklivõi-, apelsini- ja pistaatsiajäätised. Premia juhatuse esimehe Aivar Ausi sõnul on Ekselence’i jäätisesari eriti hinnatud 20 ̶ 35-aastaste naiste hulgas, kuna jäätisest õhkab naiselikkust ja glamuuri.

Foto: Tootja foto

Maapähklivõijäätist ümbritseb kahekordne šokolaadiglasuuri kiht, mille vahele on lisatud kreemjas maapähklivõikaste. Apelsini- ja pistaatsiapähki jäätised on kaetud šokolaadiglasuuriga ning rikastatud pehme kastmega. Šokolaadiglasuuri katab makroonipuru.

Ekselence jäätised on pakendatud 85-grammistesse pakenditesse, kus lisaks kilepakendile ümbritseb igat jäätist karp. Lisaks uudisjäätistele pakub Ekselence ka kirsi, granaatõuna, mandli ja brownie-maitselist jäätist.

Farmi jogurtismuutid ja rjaženka

Poodidesse on jõudnud Farmi vaarika-banaani-õuna-piparmündi, banaani-mango-ananassi-grenadilli ja mustika-banaani-kaera-chia seemnetega jogurtismuutid, mis on pakendatud uudse mõõduga 750-milliliitrisesse elopakendisse. Farmi smuutid sisaldavad 13-14 protsenti erinevaid vilju ning ligi üks protsent rasva. Tegu on e-ainete vabade clean label toodetega.

Foto: Tootja foto

Aegade algusest on Farmi tootevalikus olnud slaavi päritolu hapupiimatoode rjaženka, mis on nüüdsest saadaval uues mugavas elopakendis. Kergelt karamellise maitsega rjaženka sobib kamaga, külmaks supiks ja hommikuhelveste lisandiks. Rjaženkat võib kasutada retseptides keefiri ja jogurti asemel.

Farmi smuutide ja rjaženka pakendid on mõeldud keskkonnasäästlikele tarbijatele - tegu on rahvusvahelise pakenditootja Elopaki värskeima mudeli Pure-Pak® Sense'iga. Innovaatilisest pakendist on võimalik kätte saada 99 protsenti tootest, mis aitab vähendada toiduraiskamist. 

Mille poolest erineb Pure-Pak® Sense tavalisest kartongpakendist:

  • Pakendi külgedel on kokkuvoltimist lihtsustavad voltimisjooned, mille abil saab pakendist kogu sisu välja pigistada ning vähendada toiduraiskamist.
  • Pakend võtab pärast kokkuvoltimist prügikastis vähem ruumi, mis vähendab tekitatud prügi mahtu.
  • Pakendi külgedel on libisemist takistavad presslained, mis muudavad toote riiulist võtmise mugavaks.
  • Kumerate nurkadega pakk ei lõhu poest kojutootmisel kilekotti.  
  • Suur kork kindlustab mugava kasutamise: seda on kerge avada, toodet on mugav välja kallata ning lihtne uuesti sulgeda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles