Öösiti lennuradu remontiv Tallinna lennujaam halastab hilinejatele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Liis Treimann / Postimees

Juunis pidi Tallinna lennujaam mitu hilinevat lendu mujale suunama öösiti toimuvate lennuradade remonditööde tõttu, mida ei saa alati edasi lükata. Rohkem neid olukordi esinenud pole, kuid augustis on taas oodata rangemat lennuradade sulgemise reguleerimist.

Kui juunis tuli kahel ööl Tallinna hilinemisega jõudma pidanud reisilennukil ootamatult sihtkohta muuta, sest lennujaam ei saanud neid lennuradade remondi tõttu vastu võtta, siis rohkem pole ümbersuunamisi ette tulnud, sest võimalusel võetakse ka hilinejad vastu ja lennufirmad on hakanud paremini graafikus püsima, kinnitas lennujaama avalike ja välissuhete juht Priit Koff ERR uudisteportaalile.

«Oleme paindlikud olnud ja siiamaani on tööd olnud sellised, et oleme saanud lubada ka seda, et lennurada suletakse veidi ettenähtud ajast hiljem. Aga on ka neid öid olnud, kus on vaja kindlasti alustada töödega täpselt 00.30 ja siis on lennufirma seda mõistnud ja saabunud õigel ajal,» rääkis ta.

Juunis maandus Viinist Tallinna suundunud Air Balticu lend Riias, Lufthansa Frakfurdi lend aga Helsingis, sest Tallinna lennujaam ei saanud graafikust maha jäänud lende vastu võtta. Rohkem ümbersuunamisi peale nende kahe näite pole Koffi kinnitusel olnud.

Ta lisas, et augustis muudetakse taas rajakonfiguratsiooni ja algavad sellise iseloomuga tööd, mille puhul ei ole tõenäoliselt võimalik raja sulgemist hilisemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles