Nördinud lugeja: toidupoodides on liiga külm

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et toit püsiks värske, töötavad toidupoodide jahutusseadmed täiel võimsusel.
Et toit püsiks värske, töötavad toidupoodide jahutusseadmed täiel võimsusel. Foto: Peeter Kümmel

Postimehele kirjutas lugeja, kes tundis muret poodides olevate temperatuuride pärast. «Sellise ilmaga nagu praegu, täiesti lõdised, sest ei võtnud ju mingit kampsunit kaasa,» kaebas lugeja.

«Tegelikult on vähemalt meie kauplustes aasta läbi sama temperatuur. Ilmselt võib väga sooja välisõhu tõttu vahe kaupluse tavatemperatuuriga tunduda lihtsalt suurem,» kommenteeris Rimi Baltic AS kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats kaupluste temperatuure. «Küll aga võib mõistagi olla mõnes kaupluses mõnevõrra jahedam külmlettide ees. Oleme kõikide Rimi kaupluste külmikute ette uksed paigaldanud. See aitab tagada toidu parema kvaliteedi, aga samas on ka kaupluseruumi ühtlasem temperatuur tagatud.»

Coop Eesti Keskühistu kommunikatsioonijuhi Martin Miido sõnul on nende kauplustes aasta läbi ühesugune temperatuur, kuid suvel kuuma päikese käest tulles on temperatuuri vahe suurem ning tuntavam. «Kaupluse sees erineb temperatuur sõltuvalt asukohast, millise kauba juures viibida, kuna osa kaupa vajab säilimiseks kindlat temperatuuri, osa mitte,» sõnas ta.

«Kauplustele ei ole eraldi temperatuure sätestatud ning kehtivad sarnaselt töökohtadega kehtestatud normid. Ehk siis talvel peab olema tagatud +18 kraadi ning suvel mitte rohkem kui +27 kraadi,» põhjendab Prisma Peremarket AS haldusjuht Mart Kivi. «Temperatuur Prisma müügisaalis jääb vahemikku +18 kraadi kuni +24 kraadi (külmikute vahel on temperatuur madalam ning tarbekaupade müügialal kõrgem). Üldiselt on külma mõiste suhteline ja see sõltub välisõhu ja siseruumi temperatuuride ning niiskuste erinevustest. Viimastel päevadel just nimelt niiskusest, kuigi väljas ja sees võib temperatuur sama olla».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles