Kümme põhjust, miks sportautod polegi nii head (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gran Turismo sportauto.
Gran Turismo sportauto. Foto: Gertrud Alatare

Inimesed unistavad uhke sportauto ostmisest kohati terve elu. Aga kas need autod on ka tegelikult nii superhead kui tunduvad? Jah on küll, aga siiski leidub ka sportauto omamisel miinuseid, kirjutas Business Insider.

1. Nad on maapinnale lähemal kui mõned roomajad

Kuna sportautod on disainitud selleks, et tuuletakistuks oleks võimalikult väike ja nad suudaksid vuhisedes läbi õhu minna, siis on ka nende põhi maale üsna lähedal. Seega võib iga väiksemgi auk mõne kopsaka summa maksva iluvea teha. Pidevate aukude ja lamavate politseinike jälgimine võib aga üsna tüütu olla ja rikkuda sõidumõnu.

2. Neil on liiga palju võimsust

Mida teha kogu selle võimsusega, mis autole tehasest antud, sest 99,9 protsendil sa seda niikuinii kasutada ei kavatse, kütus põleb aga ikka hirmsa kiirusega. Auto võimeid katsetades on aga väga lihtne õnnetusse sattuda või lihtsalt kiiruskaamerasse sõita.

3. Nende ostmiseks kulub terve varandus ja parandamiseks veel teinegi varandus

Ka kõige odavamad superautod on üsna kallid ja isegi kui osta see kõige odavam, siis on kindlasti vaja seda omajagu tuunida. Pärast mida juhtub kindlasti õnnetus ja see sama raha on vaja uuesti kulutada või siis pead parandama hoopis midagi, mis tuunimise käigus pekki keerasid.

4. Nad on üleni ebamugavad

On küll mõningaid erandeid, kuid üldiselt tuleb istuda tavapärasest madalamale ning sportistmetesse, mis mugavusega just ei hiilga. Pedaali vajutades aga kaob viimnegi turvatunne. Pärast pikka sõitu ei saa sina ja su alaselg omavahel ilmselt kuigi hästi läbi.

5. Sind ei jäeta kunagi su autoga üksi

Kõik tahavad seda vaadata või sellega pilti teha. Ükskõik, kuhu sa ka ei läheks, ei saa sa end kunagi ära peita, keegi ikka leiab su ning tuleb midagi küsima. Mitte, et sa oleksid ostnud auto plaaniga, et varjad terve elu seda oma garaažis, aga vahel võib see tähelepanu saamine kummaliseks muutuda. Kui sa oled sotsiaalne inimene, siis on selline tähelepanu saamine kui õnnistus kõrgemalt poolt.

6. Suur hulk inimesi arvab, et sa oled vastik jobu

Sa ei pruugi küll olla, aga see on staatus, mis käib enamike uhkete autode omanikega kaasas. Fakt on aga see, et nad muudavad sind natukene. Sa võid olla sportautos rokijumal, kuigi päriselus täidad alandliku bürokraadi rolli.

7. Sa võid vaid unistada autos kohvi joomisest

Kuigi ka superautodes on head tassihoidjad, siis ei kaitse need teemügaratest tekkiva üle serva loksumise eest, nii et sa võid unustada värskendavad joogipausid. Öeldakse, et kui sa muretsed kohvi pärast oma superautos, siis ei tohiks sa sellist masinat üldse omadagi.

8. Auto pesemine viib su pankrotti

Sportautod ei tohi kindlasti mustad olla, see on lubamatu, isegi väike plekk pole nii uhkele autole sobilik. Väiksemadki sõrmejäljed peaks koheselt eemaldama ja nii ka linnu väljaheited. Kõige kindlam on autot hoida garaažis. Need autod ei ole sellised, mis saaks viia suvalisse kiirpesulasse, nad peaks alati välja nägema kui näitusel, seega tuleks arvestada ka pirakate hooldusarvetega.

9. Sa ei suuda lõpetada oma auto jõllitamist

Mitte keegi ei julge sulle seda öelda. Aga sportautod polegi selleks, et neid ignoreerida, nad lausa nõuavad tähelepanu, eriti sinu tähelepanu ja seda pidevalt.

10. Alati on kuskil midagi paremat ja võimsamat kui sinu sportauto

Näiteks mõni tuttuus või tõelise autofriigi topeltvõimsusega pill, mis on sinu omast kindlasti parem. Pea see meeles, et kui sa kord juba oled astunud sportauto omanike klubisse, siis on tegemist võitlusega, sest seal toimub võidurelvastamine läbi mootori näitajate ja nullist sajani kiirendamisega. Kuna autotootjad järjest arendavad uusi ja paremaid mudeleid, siis võib tekkida tunne, et miks ostsid just selle masina, mis sul on.

Pole olemas ilusat ilma valuta. Sul saab kindlasti olema raskeid hetki ja sa nõustud väitega, et superauto omaniku kaks parimat päeva elus on masina ostmispäev ja müümispäev. Parasjagu eelmisele mõttele keskendudes tabab aga päikesekiir su sportautot nii ilusa nurga alt, et su järjekordne sõit võtab sind taas hingetuks nagu ta on teinud seda ka mitmel korral varem. Võib-olla sa siiski ei müü oma kallikest maha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles