Ruth Kalda: inimesed ei taha haigena töölt ära jääda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Kalda
Ruth Kalda Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti Perearstide Seltsi juhi Ruth Kalda sõnul püüavad paljud inimesed haigestumise korral tööandajaga kodus olemise suhtes kokkuleppele jõuda ja haiguslehte ei võta.


«Kui inimene on haige olnud kuni kolm päeva, kui haigushüvitist üldse ei maksta, siis juhul, kui tal on kokkulepe tööandjaga haiguspäevade järeletegemise osas või mõni muu lepe, siis ei võeta ka haiguslehte, kuigi töölt ollakse ära,» selgitas Kalda.

Ta lisas, et ei saa öelda, et kui haigus tõsine, siis igal juhul tööle kiputakse, kuid kergemalt kulgevate viirusinfektsioonide puhul on perearstid küll kohanud arvamust, et töölt ära jääda ei taheta või ei saada.

Ta lisas, et isegi sel juhul, kui enesetunne kuidagi kannatab tööl olla, võib viirusega inimene olla esimestel haiguspäevadel ohtlik nakkuselevitaja teistele. Seepärast soovitavad perearstid igal juhul mõneks päevaks koju jääda, eriti kui tegemist on isikutega, kelle töö nõuab suhtlemist paljudega.

Haiguslehtede keskmine pikkus on Kalda sõnul kasvanud seetõttu, et lühikesi haiguslehti enam nii palju ei võeta kui varem. Tõsistel juhtudel jäädakse siiski ka nüüd haiguslehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles