Bussifirmad täidavad Superbusi auke topeltväljumistega (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaam.
Tallinna bussijaam. Foto: Liis Treimann

Kuna Superbus on teatanud, et augustist enam ei sõida, siis Lux Express lubab nõudlusele vastu tulles panna Tallinn-Tartu ja Tallinn-Pärnu vahet sõitma lisabussid. Taisto Liinid paneb ilmselt topeltbussid sõitma esialgu vaid suursündmuste ajaks. Liinivõrgu vaatab üle ka Go Bus.

Mootor Grupp panustab Lux Expressile, mis teatas eile, et hakkab Superbusi lahkumist katma 78 lisaväljumisega nädalas.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on august bussisõitjate seas kõige populaarsem kuu. «Pärnu suunal kasvab reisijate arv plahvatuslikud ja Superbusi kadumine võib tekitada probleeme,» ütles Saarpuu. Seevastu ülikoolilinna Tartusse sõita soovijate arv on suvel väiksem.

Saarpuu sõnul oli õnnelik kokkusattumus, et Lux Express plaanis sügisest suurendada väljumiste arvu. Liinilubade protsess on alles käimas, kuid bussid on juba varutud. Nüüd saab need juba augustis sõitma panna. Muidu oleks mahtu keeruline ootamatult suurendada.  

Saarpuu sõnul pannakse augustist teatud väljumistele topeltbussid. Kokku lisandub iga nädal 78 lisareisi – 50 reisi Tallinna-Tartu ja 28 reisi Tallinna-Pärnu liinil. «Kui me saame bussijaamaga kokkuleppele ja bussijaamal on vaba platvormi, siis on võimalik, et teatud suunal väljub korraga kaks bussi. Mõlemad bussid sõidavad ühe liiniloa alusel,» selgitas Saarpuu.

Kõik lisaväljumised on saadaval kogu augusti kuu jooksul ning võimalusel ja nõudluse olemasolu korral plaanib Lux Express lisaväljumistega jätkata ka septembris.

Suurt mõju ei ole

AS Taisto Liinid tootejuht Jan Landrat ütles, et Superbusi mõju on keeruline kommenteerida, kuna lahkumisteade tuli ootamatult. «Kui on näha, et bussid lähevad väga täis, siis saame teise bussi liinile panna,» ütles Landrat, kelle sõnul ilmneb see vajadus näiteks Pärnus toimuva Weekend festivali ajal. «Paljudel oli Superbusi pilet ära ostetud ning nad peavad hakkama nüüd uut väljumist otsima.»

Samas ei arva Landrat, et ühe bussifirma turult kadumine väga suuri muutusi kaasa tooks. «Superbus tuli turule juurde, mõned panid küll liinid sellepärast kinni, aga väga palju see pilti ei muuda. Seda ei tohiks juhtuda, et inimesed bussi ära ei mahu.»

Go Busi juhataja Enn Randmaa ütles, et Superbusi lahkumine mõjutab turgu kindlasti, mistõttu on ka Go Busil plaan liinivõrk üle vaadata. Seda juba tehakse ning vastavalt ekspertide hinnangutele korrigeeritakse ka Go Busi liine. Kui täpsem plaan paigas, antakse sellest reisijatele teada. 

Odavbussifirma Simple Expressi juht Sven Suurraid ei välistanud, et seoses konkurendi lahkumisega võib Simple Express lisada tulevikus liinidele, kus tegutses Superbus, täiendavaid väljumisi või alustada sõitudega uutel liinidel. «Jälgime pidevalt olukorda bussiturul ning hindame nõudlust täiendavate liinide või väljumiste järele. Kuigi hetkel ühestki kindlast plaanist veel rääkida ei saa, jätkame igal juhul oma teenuse arendamist,» lisas Suurraid.

«Teatame kahetsusega, et Superbus.com lõpetab 31.07.2016. a seisuga oma tegevuse,» saatis bussifirma oma klientidele möödunud nädala lõpus kirja. Kõikidele klientidele, kes on ostnud pileti reisimiseks ajavahemikus 1.-31. august 2016 veebilehe www.superbus.com vahendusel, makstakse piletiraha täies ulatuses tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles