Seitse asja, mida jooksja oma varustuses omada võiks

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesport.
Suvesport. Foto: STOYAN NENOV

Ilusad suveilmad toovad jooksuradadele mitmeid tervisesõpru, kuid pikem rada vajab ka vastavat varustust.

Jooksmine suvekuumuse käes on nii mõnelegi tervisesportlasele korralikuks väljakutseks, vahendab Business Insider. Vajalik varustus selleks võib olla meil kõigil aga erinev - toome välja seitse kõige vajalikumat osa jooksuvarustusest, kui oled otsustanud jooksma hakata pikemaid vahemaid.

Sokid

Nii mõnigi kogenum jooksja teab, et peale sobivate jalanõude, vajab jooksja ka sobivaid sokke. Vale kanga peale välja minnes võivad pikka maad joostes tekkida villid, mis võivad jooksuhimu pikaks ajaks lõpetada.

Vormiv aluspesu

Kui trennipükstel puudub sees olev võrkvooder, siis soovitame kanda vormivat aluspesu. Taolised püksikud aitavad teil end jooksmise ajal mugavamalt tunda ega kaota oma kuju mõne aja möödudes.

Šortsid

Parimad šortsid jooksuks on need, mis on valmistatud kergest ja naturaalsest materjalist ning omavad ka pisemaid taskuid, tänu millele ei peaks muretsema jooksuvöö hankimise pärast.

T-särk

Ka t-särgi valikutega võib tulla probleeme, kui neid vajatakse spetsiaalselt jooksuks. Kõige sobilikum t-särk jooksuks on piisavalt ümber, kuid selline, mis jätab ka õhuruumi.

Müts

Üheks asendamatuks osaks jooksuvarustuses on müts, mis kaitseb jooksja nägu veel paremini päikese eest kui mõni muu päikesekaitse.

Vöö

Üheks osaks varustuseks on jooksuvöö, mille saab enda piha ümber kinnitada. Vöö on kasulik, sest aitab jooksu ajal paigutada mugavalt mobiiltelefoni või võtmeid.

Veepudel

Veepudeleid on mitmeid ning iga pikamaajooksja teab, kas ta soovib veepudelit jooksu ajal kaasas kanda. Kõige parem on valida jooksmiseks pudel, mida saab vajaduse korral ka enda külge ära kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles