Kuidas valida lapsele ohutut kosmeetikat?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi lasterikkaimad pered elavad Iirimaal.
ELi lasterikkaimad pered elavad Iirimaal. Foto: SCANPIX

Beebide kosmeetika on tulus äri, aga kas see äri on ohutu ka lastele?


Esimene võimalus kosmeetika koostisest teadlikum olla, on õppida peamiste ohtlike ainete nimetused lihtsalt selgeks, kirjutas rohelise eluviisi portaal Bioneer.

Teiseks võib osta lastele suunatud mahekosmeetikat tuntud ja hinnatud tegijatelt – lapsevaenulikke ühendeid ei tohiks nendes toodetes vähemalt idee järgi olla.

Kolmas võimalus on eelistada laste kosmeetikas tervisest hoolivate inimeste seas järjest enam levivat põhimõtet, et nahale sobib vaid söödav hoolitsus – kui julgete vahendit suhu panna, siis kõlbab seda ka peale määrida.

Neljas võimalus on kasutada asjatundjate poolt kokku pandud rahvusvahelisi infotabeleid. Sellised nimekirjad on head, aga neist ei leia kindlasti kogu tootevalikut, vähemalt eestimaist kaupa sellistes tabelites ei ole.

Infot kõikvõimalike kosmeetika koostisosade võib leida kosmeetika andmebaasi kodulehelt cosmeticsdatabase.com.

Kuigi nimekirjad ei ole seal sajaprotsendiliselt eestimaiste poodide kaubavalikule vastavad, saab sealt leida enda jaoks suuniseid. Beebikosmeetika tabelite probleemsetes otsades võis kohata mitmeid sarju, mis on kättesaadavad ka Eesti tarbijatele (näiteks Johnson & Johnson, Palmer’s, Sebamed, Huggies jne). Mitmes sellises tootes ei puudunud ka erinevad allergiat ja immuunsushäireid tekitavad ained.

Beebikosmeetikat valides võiks eelistada põhimõtet, et erinevaid vahendeid võiks kasutada nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles