Ülevaade: Folgil saab söönuks nii vegan kui idamaise toidu austaja

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM09: VILJANDI P
TLNPM09: VILJANDI P Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Peale esimesi Viljandi Folgi kontserte nädalavahetuse eel on mõnelgi külastajal kõht näljast näpistama hakanud, kuid selle vastu leidub ohtralt toidupakkumisi.

Otse Pärimusaida eest leiab Ristemäe talu söögitelgi, kus lõunaajal on võimalus mekkida Chilli con Carne't lavašiga, mille eest tuleb välja käia viis eurot. Kõhutäis on aga kopsakas, sest sisaldab endas nii veiseliha kui ka kõike muud toitvat. Veel pakub sama söögikoht mitmekülgset valikut näksimiseks - näiteks vöötkala, marineeritud küüslauku, röstitud kõrvitsaseemneid jne.

Vein ja Vine pakub folgikülastajatele lõunasöögiks erinevaid salateid, wokki ja tomatist hakklihaga suppi. Hinnad jäävad asutusel kolme kuni üheksa euro vahemikku.

Aida eest leiab ka pirukaid küpsetava Sultan Baklava, mis pakub soodsate hindadega miniküpsetisi. Need on soovitatavad neile, kes palavaga energiat vajavad, kuid suuremast kõhutäiest huvitatud ei ole.

Vabaõhufestivalil populaarset šašlõkki, kebabi, friikartulit, burgerit ja muid kopsakamait kõhutäiteid võib leida näiteks A. Le Coq`i, Mane Cateringi,  Amendero, Välitoitlustuse ning Väike Rootsi toidutelkidest.

Kui populaarseid festivalitoite leiab mitmetest telkidest, siis Naan OÜ on kohale tulnud ehtsate idamaiste toitudega, pakkudes erinevaid hautisi ja nuudleid nii lihasõpradele kui taimetoitlastele.

«Tahtsime pakkuda midagi erinevat ja miks mitte ei võiks olla selleks idamaine toit,» sõnas Naan OÜ esindaja.

Toite veganitele pakuvad festivalil Veg Machine, kelle menüü hinnad jäävad kolme ja  viie euro piiresse, kuid ka Uulits Tänavagurmee, kelle veganburgerid kutsuvad kokku ka lihasõbrad. Hinnad Uulits Tänavagrumeel jäävad kolme kuni kaheksa euro väärtusesse.

Peale korralike lõunasöökide võib festivalilt leida ka maiasmokkade kogunemispunkte. Üheks selleks on näiteks Nutella pannkoogikäru, aga külalisi köidavad ka Olde Hansa, Manosun OÜ ning Krõbevahvel, mis pakub vahvleid Vana Tallinna liköörist tehtud kreemiga. Maiustused viivad keeled alla mitte ainult lastel, vaid ka täiskasvanutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles