Adavere põhikool sulges gripipuhangu tõttu uksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Adavere põhikool sulges kolmapäevast reedeni gripipuhangu tõttu uksed, kuna üle poole kooli õpilastest olid haiged, kirjutab ajaleht Vooremaa.

Adavere Põhikooli direktori Sirje Jõemaa sõnul polnud mõtet õppetööd jätkata olukorras, kus üle poole kooli õpilastest olid haiged. Teisipäeva lõunast lubati kõik õpilased koju ning kolmapäevast kuni reedeni jääb Adavere põhikool suletuks.

Sirje Jõemaa lausus, et talle teeb muret arstliku kontrolli ja järelvalve puudumine õpilaste üle. Kui haigusest tervenenud laps tuleb kooli ja haigestub seal uuesti, siis on see tõestuseks, et ta pole saanud nõuetekohast ravi. Samas nakatab haige laps ka terveid koolikaaslasi. Adavere koolijuhi sõnul on selline ulatuslik gripilaine mitte ainult meditsiiniline, vaid ka sotsiaalne probleem.

Jõemaa hinnangul pole paljudel lapsevanematel võimalik ravimeid osta. Neil päevil on Adavere koolis ette tulnud juhuseid, kus õpetajatel on tulnud haigusega kodus olnud ja kooli tulnud laps uuesti koju tagasi saata, sest ta pole terve. See on lapsevanemaid imestama pannud, nende sõnul sai laps just alles terveks. Üks poolhaige lapse kooli saatmise põhjus võib olla seegi, et lapsel pole kodus midagi süüa, koolis on aga lapsele lõunatoit kindlustatud.

Põltsamaa piirkonna perearsti Sirje Alusalu sõnul on haigestumus praegu tõesti kasvanud. Laste hulgas on haigestunuid nii maalt kui linnast. Alusalu sõnul on õpilaste puhul probleemiks, et lapsed lähevad enne haiguse lõplikku väljaravimist kooli.

«Kui haige inimene püsiks rahulikult nädal aega kodus, siis haigus ka sellisel määral ei leviks, nagu see praegu on juhtunud,» selgitas Alusalu. «Millegipärast on meil kõigil viimasel ajal väga kiire. Juba paaripäevase kodusolemise järel minnakse kooli või tööle tagasi ja tulemuseks ongi ulatuslik haiguspuhang.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles