Eksootilised puuviljad jätavad ostja nõutuks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mangostani tumepunase ja kõva kesta all on valge viljaliha. Selle maitse meenutab virsikut, kuid on veidi hapuka nüansiga. Ostmisel peaks katsuma mangostani koort ja see peaks olema veidi pehme. Süüa võib mangostani viljaliha värskelt ja puuviljasalatitesse lisatuna. Kilohind 25,05 eurot (392 krooni).
Mangostani tumepunase ja kõva kesta all on valge viljaliha. Selle maitse meenutab virsikut, kuid on veidi hapuka nüansiga. Ostmisel peaks katsuma mangostani koort ja see peaks olema veidi pehme. Süüa võib mangostani viljaliha värskelt ja puuviljasalatitesse lisatuna. Kilohind 25,05 eurot (392 krooni). Foto: Peeter Langovits

Suurematest poodidest võib leida mitmeid eksootilisi ja kutsuva välimusega vilju, samas ei pruugi ostjal olla aimugi, kuidas või millisest otsast süüa näiteks rambutani.

Rambutan, pepino, mangostan, hurmaa, tamarillo, passion, ugly, papaia, guajaav, kumkvaat, limkvaat ja litši – selline on nimekiri eksootilistest puuviljadest, mida müüb pealinnas asuv Stockmanni kaubamaja. Viljade välimus ja kummalised nimed tekitavad ostjates huvi, kuid osal jäävad need imeviljad proovimata, kuna puudub teadmine, milline mekk neil olla võiks ja mil moel neid tarvitama peaks.

Nagu selgus Stockmanni toiduosakonna müügigrupijuhi Mairika Juhandi kommentaarist, nõuab eksootiliste viljade ostmine mõnel juhul tõepoolest teadmisi. Näiteks tuleks eemale hoida papaiadest, mis on saanud vigastada või mille koor on tõmbunud krimpsu. Väga küpseid guajaave ei saa aga muul moel säilitada kui paberkotti pakituna ja külmikus.

Juhandi õpetused osutavad, et enne imeviljade ostmist tasuks kindlasti nende tarvitamisviiside ja omadustega tutvuda. Samuti on seda mõistlik teha imeviljade hindu arvestades – kallimate viljade kilohinnad küündivad pea 20 euroni või siis isegi üle 25 euro, kroonides jääksid hinnad 300-400 krooni kanti.

Info ja hinnad: Stockmann

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles