Nimistu: nende tegevustega tagad endale tüütuima kolleegi tiitli

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüütu töökaaslane.
Tüütu töökaaslane. Foto: SCANPIX

Nii mõnelgi meist leidub tööl kolleeg, kes mõjub enda käitumisega niivõrd ebameeldivalt, et ei meeldi kaastöötajatele ega ülemusele.

Independent loetleb mõned omadused ja käitumisviisid, mida ükski kolleeg ei salli.

Kiitlemine

Kellele meist ei meeldiks hea uudiseid kuuldes sellest  kohe ka teistele teada anda, kuid tuleks jälgida, et head uudist kuulutades ei muutuks me teiste jaoks uhkustavaks.

Pidev hilinemine

Hilinemine on üks viis näidata ennast ebaprofessionaalsena. Tihti mõtleme, et mida võib teha see, kui kõigest kümme minutit tööle hiljem jõuame, kuid tegelikult on igapäevane hilinemine suur peavalu nii ülemusele kui kaastöötajatele. Tähtsamate kohtumiste puhul võivad pisihilinemised näidata lugupidamatust oma kolleegide suhtes.

Lohakus

Pideva asjade lohakilejätmisega näitad samuti oma halba külge, kuna kellelegi ei meeldi lohakas ja räpane kolleeg, kes enda järelt nõusid ei pese või kunagi lauda ei korista.

Paljude küsimuste esitamine uue ülesande kohta

Ei ole olemas rumalaid küsimusi, kuid on küsimusi, mis mõjuvad tüütuna. Sellised küsimused näitavad, et sa ei pruugi soovida mõnd kohustust täita või on sul soov pidevalt iseendaga vestelda. Kui juba küsid, siis jäta vastus meelde, mitte ära lase seda kõrvust mööda.

Halb hügieen

Kui soovite, et kaastöötajad usuks, et te võtate enda tööd tõsiselt, soovitame rõhku panna ka hügieeni jälgimisele.  Iga ülemus soovib, et tema töötaja oleks puhas ning hoolitsetud, sest see jätab ka firmast viisakama mulje.  Kindlasti tuleks meelde jätta, et halb hügieen pole ebameeldiv üksnes töö juures, vaid kõigi jaoks, kes sinuga kokku puutuvad.

Liigne kaebamine

Kuigi kõigil leidub aegu, mil soovime esitada kaebusi kaastöötajate peale, siis peaks meelde jätma selle, et see võib mõjuda üsna ebaprofessionaalsena. Vaevalt keegi selle üle rõõmu tunneb – ei kolleeg, kelle peale kaebad ega ka ülemus.

Haiguse kohta valetamine

Valel on kogu aeg lühikesed jalad – sellest peaks piisama. Pole välistatud, et suudad end hiljem valega vahele rääkida või näeb mõni kolleeg sind linnas ajal, mil peaksid haigena kodus teki all lebama.

Meikimine

Avalikus kohas pidev enesesättimine võib samuti teistele häiriv olla, seega oleks soovitatav kasutada selleks tualettruumi või teha end juba hommikul kodus korda.

Närvilised tegevused

Võtmetega kõlistamine või mõne muu närvilise tegevuse harrastamine võib sulle mõjuda rahustavalt, kuid see võib kaastöötajaid tohutult segada.

Kõrvaliste tegevuste tegemine kohtumistel

Põhjus, miks autoroolis sõnumite toksimine on keelatud, tuleneb sellest, et see viib tähelepanu eemale liiklusest. Sama reegel kehtib ka sajaprotsendiliselt töökohtumisel – on väga ebaprofessionaalne, kui näpid koosolekul telefoni või lakid küüsi.

Pidev sekkumine

Ka pidev sekkumine teiste vestlustesse ei ole hea ja näitab sinu matslikkust.

Pidev asjade müük

Kuigi võib vahel hea olla, kui mõni kolleeg endavalmistatud tooteid müüb, siis pidev asjade mahaparseldamine võib olla üsna eemaletõukav.

Liigne lärmakus

Olgu lärmakuse põhjuseks liiga vali muusika või hoopis vali hääl – võid kindel olla, et mõlemad segavad kaastöötajaid ühtemoodi.

Pidev ümbritseva kirumine

Pidev kirumine on tüütu ja väsitav. Isegi kui see on vajalik inimlikul tasandil, mõjub see kaastöötajatele tüütult ning nad tüdinevad kiirelt su halast.

Isiklike kõnede tegemine 

Pidevad isiklikud kõned mõjutavad samuti töötegemist ning näitavad sinu ebaprofessionaalsust ja töökohustuste eiramist.

Liigne süüdistamine

Isegi kui sulle ei pruugi uus kaastöötaja meeldida, siis pidevalt tema halvasti käitudes näitad ka iseennast halvast küljest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles