Minister: rahulolu raviteenustega tõstaks ka suhtumise muutus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Huik.

Täpselt nädala eest avaldas perearst Anneli Talvik Postimehe lehekülgedel arvamust, et meditsiini sisemised ressursid on otsas ning ilma lisarahata ei muutu midagi paremaks. Minister Hanno Pevkur arvab aga, et palju annaks ära teha ka suhtumise parandamisega.

Pevkur ütles Talviku arvamusloole antud kommentaaris, et kindlasti peab tervishoidu minev rahahulk suurenema, sest elanikkond vananeb, inimeste ootused meditsiinile suurenevad, kasvavad tervishoiutöötajate palgad ning ravimite ja tarvikute hinnad.

«Kõik osapooled tervishoius on ka sellega nõus, et ükskõik kui palju tervishoidu raha juurde anda, see ka ära kulutatakse,» märkis minister.

Samas nägi ta Eesti tervishoiu olukorra parandamiseks ka teisi võimalusi – inimesed oleksid ehk raviga rohkem rahul, kui tervishoiutöötajate suhtumine paraneks.

Minister osutas ka mullu tehtud patsientide rahulolu uuringule, mille tulemused viitavad sellele, et Eesti inimesed on siinse tervishoiuga pigem rahul. Teisalt tõi ta välja, et «…viimase aastaga on inimeste hinnang kahjuks kõige rohkem langenud perearstidele. Ma loodan, et nii perearstid kui teised tervishoiutöötajad loevad valminud uuringut suure huviga ja teevad sellest oma järeldused.»

«Tihtipeale aitab suhtumise muutus patsientide rahulolule rohkem kaasa kui rahanumbri mehhaaniline suurendamine,» sõnas Pevkur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles