Maanteeamet paneb motojuhtide sõiduoskused proovile (1)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motoroller.
Motoroller. Foto: Silja Kaigu

Maanteeamet paneb koos autokooliga Motohunt proovile mootorratturite sõiduoskused, et ennetada õnnetusi.

Kuigi Eesti kliima sobib mootorratta sõiduks vaid lühikest aega, jõuavad mootorratturid selle aja jooksul läbida pikki distantse. Selleks, et mootorratturid saaksid oma sõiduoskused proovile panna, korraldab maanteeamet koostöös autokooliga Motohunt vigursõidu võistlused 15.08 ja 05.09 Tartus.

«Ürituse eesmärgiks on teha ohutusalast teavitustööd mootorratturite seas ja parandada ratta käsitsemise oskust ning seeläbi ka hakkama saamist liikluses,» selgitas maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Reesi Efert.

Eferti sõnul läbitakse rada kolm korda aja peale ja see koosneb erinevatest harjutustest, mis loovad mootorratturile sõidu praktilise harjutamise võimalused.

Möödunud aastal tellitud uuringus selgus, et iga kümnes mootorrattur on sattunud õnnetusse, milles kahel kolmandikul juhtudest on süüdi olnud rattur ise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles