Hiiumaal ründasid mullu inimesi valdavalt kurjad kassid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi enamasti ründavad inimesi kõige rohkem koerad, kannatasid hiidlased mullu enim kurjade kasside tõttu.
Kuigi enamasti ründavad inimesi kõige rohkem koerad, kannatasid hiidlased mullu enim kurjade kasside tõttu. Foto: SCANPIX

Terviseamet on kokku lugenud eelmise aasta loomahammustused ja avastanud üllatava fakti, et Hiiumaal ründasid 2010. aastal inimesi peamiselt kassid.

Üldiselt said hiidlased loomadelt pureda vähe – kokku vaid 19 korral aasta jooksul. Samas võib andmetest välja lugeda, et Hiiumaa kassid on eriliselt kurjad. «Kui kõikides teistes maakondades on vigastuste tekitajaks valdavalt koerad, siis Hiiumaal tekitasid traumasid 15 korral 19-st kurjad kassid,» teatas amet.

Kogu Eesti arvestuses tekitavad inimestele enim kahju siiski koerad, möödunud aastal registreeris amet 1464 koerahammustust. Kasside tõttu vajas kogu riigis arstiabi 458 inimest.

18 korral olid hammustajaks rotid ja 10 korral hiired. Oravad ja rebased puresid inimesi tõsisemalt mõlemad kuuel korral. Hamstrid, nirgid, küülikud, kährikud ja hobused põhjustasid kehavigastusi kõik neljal korral.

Haruldasemad hammustajad olid veel näiteks kobras, nugis, ondatra, nutria, metssiga, merisiga ja tšintšilja. Lindudest olid vigastuste tekitajatena esindatud kukk ja kajakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles