Vaata, mis on edukuse valem

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukas mees.
Edukas mees. Foto: SCANPIX

Sõbrad ja teised inimesed sinu elus omavad suuremat kaalukust su edukusele, kui sa arvatagi oskad.

Inimesed, kellega sa enda vaba aega veedad, võivad mõjutada su elu enam kui arvatagi oskad, vahendab Business Insider.

Thomas C. Corley, kes jälgis rikkaid inimesi viis aastat, leidis, et edukad inimesed on valivad enamuses seda, kellega nad koos aega veeta soovivad ning enamik neist ei soovi suhelda ühegi inimesega, kelleks on pessimist.

«Iseseisvalt edu saavutanud miljonärid on väga tähelepanelikud selles, kellega nad suhelda soovivad,» sõnas Corley enda raamatus.

Corley kinnitusel on miljardäride arusaamaks, et inimene saab olla vaid nii edukas, kui edukate inimestega ta ise suhtleb. Näiteks on 86 protsenti edukatest inimestest enda sõnul saanud rikkaks tänu nippidele, mida on jaganud tema ümber eksisteerivad inimesed.

Seega ootavad edukad inimesed enda kõrvale neid, kes pürgivad eesmärkide suunas, on optimistlikud, entusiastlikud ning kannavad endaga üle-üldist positiivset mõttelaadi.

Corley sõnul tuleb edukuse nimel kaugeneda enda negatiivsetest sõpradest ning teha rohkem ruumi neile, kes on positiivsed.

«Pikaajaline edu saab võimalikuks ainult siis, kui kannate ise positiivset mõttelaadi,» sõnas Corley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles