Eesti korraldab tänavu suurt HIV-konverentsi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Euroopa HIV-konverentsi logo.
Tänavuse Euroopa HIV-konverentsi logo. Foto: Tervise arengu instituut

Suur Euroopa HIV-konverents toimub tänavu Eestis ja toob maikuus siia üle pooletuhande tervishoiuspetsialisti.

Korraldajaks on Tervise Arengu Instituut koos Maailma Terviseorganisatsiooni, ÜRO ja teiste organisatsioonidega. Põhiline osa rahast tuleb Euroopa Liidult.

Instituudi direktori Maris Jesse sõnul teatakse Ida-Euroopat maailmas kui piirkonda, mis on viimastel aastatel olnud HIV leviku kiiruse poolest juhtpositsioonil. Teisalt on seeläbi piirkonda kogunenud ka palju väärtuslikke teadmisi ning konverentsil saab neid ka ülejäänud maailmale edasi anda.

Konverentsi ühe väljundina peaksid valmima ka soovitused Euroopa Komisjonile, Euroopa riikide valitsustele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele ning initsiatiividele, kuidas tõhustada HIV-alast riikidevahelist koostööd.

Konverentsi rõhuasetus on inimestel, kes süstivad narkootikume, kes on peamiseks riskigrupiks HIV-i levikul Ida-Euroopas. Käsitletakse nii neile suunatud ennetusmeetmeid kui terviseteenuseid. Olulisteks teemadeks on ka HIV-i testimine ning terviseteenuste tagamine kõigile neile, kes on juba nakatunud.

Instituudi täna avalikkusele saadetud teates märgitakse, et HIV-konverentsile oodatakse osalema ka poliitikuid ja avaliku sektori töötajaid ning samuti kõiki teisi valdkonnaga kokkupuutuvaid inimesi.

Infot osalemisvõimaluste ja registreerumise kohta saab veebiaadressilt http://www.aids2011.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles