Jaanuaris tõusis lõhe ja suhkru hind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrur
Suhkrur Foto: Liis Treimann

Euro tulek ei ole tarbijakaitseameti sõnul  toiduainete hindu detsembriga võrreldes kergitanud, erandiks on suhkur, kohv ja lõhe.
 

Suhkru hind kõikus jaanuaris olenevalt kauplusest 0,76 euro ja 1,29 euro vahel. Tõusnud on ka jahutatud roogitud lõhe või forelli keskmine hind. Kui detsembris oli keskmine kilo hind 6,61 eurot, siis jaanuaris oli see kerkinud 7,49 euroni.

Kohv maksis jaanuaris 3,7 - 4,6 eurot. Kohvi hinnakõverat  illustreerib tarbijakaitse amet eelmise aasta jaanuari näitega, mil President kohvi sai poodidest osta 2,86 - 2,93 euro eest. Kaks aastat tagasi samal ajal maksis too kohv 2,7 – 3,2 eurot.

Köögiviljadest on tõusnud kartuli hind, mille keskmiseks kujunes jaanuaris 0,34 eurot kilo eest. Poola õunte 1 kg hind on samuti kaupluseti väga erinev, kuid keskmine hind on 0,63 eurot.

Teraviljatooted olid tarbijakaitseameti hinnangul jaanuaris müügil samade hindadega kui detsembris, aastases võrdluses on hinnad aga veidi kerkinud. Ka piima hind kerkis mullusega võrreldes. Õlle hind on olnud samal tasemel paar aastat.

Jaanuaris vaatles Tarbijakaitseameti hindu Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Kuressaares kokku 19-s kaupluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles