Ummikutest ülesõitev buss võib osutuda petuskeemiks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlaste leiutatud ummikubuss.
Hiinlaste leiutatud ummikubuss. Foto: AFP / Scanpix

Hiina meedias on eelmisel nädalal proovisõitu teinud üle ummikute sõitva hiidbussi osas kerkinud kahtlused, kas tegu on reaalse ja ehtsa ideega.

Nädala eest Hebei provintsis katsesõitu teinud hiidbuss on kahe meetri kõrgune ja veereb mööda rööpaid, nii et autod saavad bussi all sõita, kirjutab ERRi uudisteportaal. Buss mahutaks kuni 300 inimest ning aitaks neil kiiremini ummikutest mööda jõuda.

Proovisõidul läbis buss kohalikul maanteel ainult 300 meetrit ja kaheldakse, kas see mahuks Pekingis jalakäijate sildade alla ning samuti on küsimus, kuidas sõiduk pöörama mahub, kuidas see peab vastu iseenda ja reisijate kaalule ning kaua kestab selle aku.

Hiina meedias toodi välja, et viimasel proovisõidul kasutatud mudel oli sama, mida kuus aastat tagasi näidati, mistõttu ei pruugi selle aja jooksul olla saavutatud mingit tehnilist edasiminekut.

Hiidbussi arendav ettevõte on avalikkusele öelnud, et sõlmis aprillis Qinhuangdao valitsusega strateegilise partnerluse leppe, kuid kui ajakirjanikud kohalike võimudega ühendust võtsid, eitasid viimased igasugust aktiivset seost projektiga ja ütlesid, et olemas on ainult leppe «skelett».

Loe lähemalt ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles