Tasuvad töökohad, mille puhul palk korvab rutiini ja keerukuse (4)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 tegusat ja õpihimulist noort saavad toetust, et mainekatesse ülikoolidesse õppima asuda.
20 tegusat ja õpihimulist noort saavad toetust, et mainekatesse ülikoolidesse õppima asuda. Foto: Caro/ Schulz

On olemas nii huvitavaid kui ka igavaid ameteid, kuid siiski on väidetavalt rohkem viimaseid, ent sageli korvab üksluise ja nõudliku töö palganumber.

Igaüks ihaldab hästi tasustatud tööd, kuid alati ei pruugi see olla kõige meeldivam, vahendab Business Insider. On aga töökohti, mis tunduvad küll maailma kõige igavamad, kuid kõrge palga tõttu keegi viletsa ameti üle ei kurda.

Tarkvaraarendaja

Tarkvaraarenduse puhul on enamjaolt tegu küll loomingulise tööga, kuid leidub olukordi, kus töötajale on ette antud ka kindlad ülesanded, mis nõuavad järjepidavat täpsust.

Majandusteadlane

Majandusteadlased uurivad päevad läbi majandustrende ja nende muutumist ning koguvad andmeid, mida hiljem analüüsivad.

Kindlustusstatistik

Kindlustusstatistiku ülesandeks on analüüsida rahalisi kulutusi ja riske ja osata kasutada selleks kindlaid matemaatilisi skeeme.

Arvuti riistvara insener

Arvuti riistvara insener uurib, kujundab, arendab, testib ja jälgib arvuti riistvara installeerimist. Kuna töö nõuab tehnilist taipu, pole see samuti kergete killast.

Kohtunik

Kohtunikul jagub tööd nii riigiseaduste tundmisel kriminaal- kui ka tsiviilasjades.

Personalijuht

Personalijuhi ülesandeks on asutuses inimeste töise asjaajamise juhtimine, koordineerimine kui ka värbamine. Samuti on tema töökohustuseks vahendada informatsiooni firma juhtkonna ja töötajate vahel.

Personaalne finantsnõustaja

Finantsnõustaja peamiseks ülesandeks on anda nõu inimestele, kes soovivad raha investeerida. Nad peavad jagama teavet nii maksude, kinnisvara kui ka teiste finantsiliste küsimuste kohta.

Avalike suhete juht

Avalike suhete juht peab oskama luua ja koordineerida vahendeid, mis loovad hea suhtluse ja maine klientide ja teenuseid pakkuvate ettevõtete vahel.

Müügijuht

Müügijuhi peamiseks ülesandeks on müügitiimi töö korraldamine. Samas peab ta hindama statistikat, et arendada ettevõtte tegevust ja prognoosida müüki.

Finantsjuht

Finantsjuhi peamiseks ülesandeks on jälgida ja koordineerida ettevõtte finantsseisu.

Jurist

Advokaadid nõustavad ning esindavad üksikisikuid, ettevõtteid ja valitsusasutusi juriidilistes küsimustes ning vaidlustes.

Turundusjuht

Turundusjuhi kohustuseks on planeerida ning koordineerida ettevõtte turundust. Samas peab ta tegelema ka strateegiaga, kuidas leida ettevõttele enam kliente ja kasvatada turul selle populaarsust.

Tegevjuht

Tema töö on ettevõttes üks vastutusrikkamaid, sest ta peab suutma sujuvalt töös hoida kõiki asutuses olevaid valdkondi ning töötajaid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles