Arengud Tallinna ühistranspordis: valideerimisvõimalused laienevad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

ID-kaardile üle Tallinna ühistranspordisüsteem kaardi puudulikkuse tõttu minna ei saa, kuid uuest aastast tuleb ühistransporti ka täiendav validaator, mis hakkab lugema QR-koodi.

Lepingust tingituna peavad uuest aastast jõudma bussidesse-trammidesse ka mugavad võimalused valideerimiseks neile, kes tulevad Tallinna vaid mõneks päevaks, mistõttu pole mõistlik hakata rohelist ühiskaarti ostma, kirjutab ERR uudisteportaal.

Niisiis tekib uuest aastast juurde võimalus valideerida ka QR-koodi abil, mida saab validaatorile näidata kas telefonist või väljatrükituna.

Lisaks on Tallinnal sõlmitud ristkasutusvõimalused mitmete omavalitsuste ja transpordifirmadega, kelle kaardid käibivad samuti: nii saab Tallinnas ühistransporti kasutada nii Tartu, Kohtla-Järve, Atko Grupi kui ka GO Busi kaartidega, samuti ISIC- ja ITIC-kaardiga ning LHV ja Swedbanki kontaktivaba pangakaardiga, samuti sügisest Tallinnas kasutusele võetava e-õpilaspiletiga.

Tartus on kasutusel ka valideerimist hõlbustavad kleebised, mille võib kleepida näiteks mobiiltelefonile või rahakotile. Ridango juhatuse liikme ja müügijuhi Argo Verki sõnul pole veel teada, kas ka Tallinnas kleebised kasutusele võetakse.

Loe lähemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles