Kepikõndija vastulause: me pelgalt ei koperda jooksjatel ees

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ööjooks ühendas endas show ja spordi ning see ei köida mitte ainult jooksjaid, vaid ka kõiki teisi.
Eesti Ööjooks ühendas endas show ja spordi ning see ei köida mitte ainult jooksjaid, vaid ka kõiki teisi. Foto: Ain Liiva

Ööjooksu järel pöördus toimetuse poole mitu rahulolematut jooksjat, kes soovisid saada jooksul kiiret aega, kuid kepikõndijad jäid neile mitmel pool ette ning ummistasid ka joogipunktid. Postimees avaldab ühe kogenud kepikõndija vastulause nurisevatele jooksjatele.

Olen üks Ööjooksul käinud kepikõndijatest. Mind häirib väga mõnede ööjooksul osalenute suhtumine kepikõndijatesse a la «mis te koperdate meil ees». Osalen suve jooksul väga paljudel tervisespordiüritustel ja jooksjad-kõndijad suhtuvad üksteisesse lugupidavalt.

Kepikõndijad teevad samuti järjepidevat kiirustrenni ja jälgivad oma tulemusi, üritavad neid parandada. Minu kogemuse kohaselt liiguvad head kepikõndijad kiiremini kui nii mõnigi sörkija. Kiires ühtlases tempos liikudes on meie keskmine kiirus suurem kui viletsatel jooksjatel.

Tahan oma pöördumisega üles kutsuda vastastikusele lugupidamisele. Sportliku liikumise viise on palju, kõik nad on ühteviisi head. Liiatigi on Ööjooks emotsiooni ja huumoriga üritus. Nende jaoks, kes vaid tulemusele orienteeritud, on palju teisigi üritusi.

Mõnel üritusel osalevad kepikõndijad lausa eraldiseisva stardigrupina ja nende tulemusi vaadeldakse eraldi. Soovitangi läbematutel eelistada selliseid rahvaspordiüritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles