Esemed, mida iga kohvigurmaan omada võiks

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi.
Kohvi. Foto: Anthony Behar

Heast kohvist ei ole kunagi kellelegi liiga palju, kuid selle valmistamiseks on vaja ka kindlaid esemeid.

Elus on üks mõnusaim tegevus kindlasti magamine, kuid mõnel meist on selleks ka hommikukohv, vahendab Business Insider. Kuna kohvijoomine on hommikuti suuremale osale väga tähtis, siis tasuks teada, milliste vahenditega saab ise parimat kohvi valmistada.

Chemexi kohvikann

Chemexi kohvikann on üks parimaid vahendeid igapäevaseks kohviteoks, kuid sellest ei piisa kahjuks suuremale seltskonnale. Chemexi kann loodi Saksamaal 1941. aastal ning on tõeliselt hea abimees kohvigurmaanidele.

Hanekaelaga kann

Hanekaelaga kann on väga hea abivahend, sest hoiab vee valamise tänu eriti peenikesele kaelale kontrolli all.

Aeropress

Peale Chemexi kohvikannu sobib hea kohvi valmistamiseks ka aeropress. Sarnaselt Chemexi kannuga sobib ka aeropress pigem väiksemate koguste tegemiseks.

Kaal

Hea käsitsivalmistatud kohvi saamiseks on kindlasti vaja grammikaalu, mis aitab tõhusalt vajalikkke koguseid täpselt mõõta.

Kohviveski

Inimesed, kes ei ole kohviasjatundjad, võivad jätta kohviveski ostmata. Tegelikult on see just hea meetod valmistamaks eriti hõrku kohvi. Värskelt jahvatatud kohvi tuleb aga kiiresti valmis teha, sest pikem kokkupuude õhuga võib selle juba ära rikkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles