Kohvikutekett kutsub tagasi ohtlikud metallkõrred

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Starbucks

Populaarne kohvikutekett Starbucks andis teada 2, 5 miljoni metallkõrre tagasikutsumisest, kuna jäigad kõrred võivad osutuda lastele ohtlikuks ja vigastusi tekitada.

Vanemad peaksid jälgima, et lapsed ei kasutaks roostevabast terasest Starbucksi joogikõrsi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel, vahendab NBC.

Kõrred disainiti kaasavõetavate kohvitopside jaoks ning väidetavalt peeti nende juures silmas kõiki ohutusnõudeid, kuid sellegipoolest arvatakse, et valedes kätes võib joogikõrs ohtlikuks mänguasjaks osutuda.

Kõrsi müüdi Starbucksi kohvikutes ja veebilehel alates 2012. aasta juunist. Tegu on kolme kõrre komplektiga, mis maksab kuus dollarit, aga müügil olid ka komplektid Starbucksi kohvitopsist ja kõrrest.

Kliendid saavad metallkõrred akrüülist kõrte vastu ümber vahetada kõigis Starbucksi kohvikutes.

«Kui me räägime USAs tehtud otsustest, tuleb vaadata ka sõnade taha. Roostevabast terasest kõrred on korduvkasutavad ja keskkonnasäästlikud ning erinevalt plastikust ei erita nad kemikaale,» rääkis veebipoe veepudel.ee juht Katrin Pärgmäe. Metallist kõrsi Eestis müüva naise sõnul on sellised kõrred täpselt sama ohutud kui lusikas või kahvel. «Iga metallist esemega võib laps endale viga teha, aga lahendus ei ole näiteks kahvlite kasutamisest loobumine või lastele plastkahvlite andmine, vaid õpetamine, kuidas neid ohutult kasutada,» lisas ta. 

Pärgmäe sõnul on selle loo võti USA kohtusüsteemis. «Igaüks, kes on väidetavalt viga saanud, võib kohviku vastu esitada mõõdutundetult suure kahjunõude. See on USAs väga suur äri, mille pealt teenida ja mida rikkam kohvikukett, seda suurem nõue,» rõhutas ta. Pärgmäe sõnul on tagasikutsumise tegelik põhjus ilmselt see, et nende keskkonnasäästlikku mõtteviisi hakati kurjasti ära kasutama ja püüti selle pealt teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles