Osa ööjooksulisi eksis enne lõppu ära

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. augustil toimus Rakveres Ööjooks.
15. augustil toimus Rakveres Ööjooks. Foto: Marianne Loorents

Postimehe lugejat kõnetas lugu Ööjooksu korraldusest ning ta tahtis rääkida ka omapoolsest, ühest küljest halvast, teisest küljest heast, kogemusest.

«Selle aasta Ööjooksul juhtus nii, et eksisime vähem kui üks kilomeeter enne finišit ära. Äraeksinud jooksjaid oli kuus, võib-olla ka rohkem,» alustas lugeja oma juttu. Nimelt keerasid nad enne finišit vales suunas, kuigi enda arust mindi õiget teed pidi, sest järgneti teistele, nii et tol hetkel mingit küsimust või tunnet, et vales kohas ollakse, ei tekkinud.

«Meie eksimust ei märganud ka korraldajad – ei vea tegemise kohas ega ka seal, kus me uuesti rajale jõudsime. Seega rikkusime rada 2 korda,» lisas mees. Nad said oma veast aru alles siis, kui nägid juba teist korda 18. kilomeetriposti.

«Jäime kuuekesi korraks nõutult seisma ja otsustasime siis edasi joosta,» jätkas lugeja. Punt eksinuid läbis umbes kolmekilomeetrise lisaringi. «Kui uuesti eksimise kohta jõudsime, oli seal korraldaja olemas, kes meid seekord õiges suunas juhatas. Jõudsime finišisse umbes 25 minutit hiljem. Finišis ütles korraldaja, et kui tahame protesti sisse anda, siis seda saab teha spordihoones, sinna me ka kolmekesi läksime,» ütles mees. Seal pani korraldaja nende numbrid kirja, lubas et uurib asja ja palus vabandust. Lugeja sõnul lubas korraldaja eksinutega ka vist ühendust võtta.

«Muidu oli lahe üritus, raja ääres palju ergutajaid ja muusikat. Tõepoolest oli tegemist jooksuelamusega,» meenutas lugeja. Korraldajatele soovitas ta aga järgmisel aastal rada paremini turvata või tähistada ja 21- ning 10-kilomeetristel jooksudistantsidel võiks stardiaegade vahe olla suurem, näiteks 30 minutit, siis oleks rajal rohkem ruumi joosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles