Köögiese, mida iga tudeng vajab

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi.
Kohvi. Foto: Johanna Hanno

Iga tudeng vajab ärkvel püsimiseks kofeiini, kuid et saada kvaliteetset kohvi, ei vaja me alati suurt kohvimasinat.

Varsti on suvi läbi ning peale pisemate koolijütside ootavad uut kooliaastat ka tudengid, vahendab Business Insider.

Neile, kellele on ülikooli elu juba tuttav, teavad kindlapeale selle kõige olulisemat reeglit: tuleb püsida ärkvel, sest eksamisessi ajal on magamise aeg õppimisega alati piiratud.

Öösiti üleval olles ning õppetööd tehes ei pruugi me varahommikustes loengutes ärkvel püsida, mistõttu on enamike tudengite hommikurutiiniks saanud kohvijoomine.

Kohvijoomise rutiin aitab küll ärkvel püsida, kuid varahommikuti pidevalt seda loengusse kaasa osta võib majanduslikult viimaks ülejõu käia. Peale kohvi ostmise võib olla kallis ja ka ebamugav  isiklik kohvimasin, kuid üheks võimaluseks on muretseda endale presskann, mis aitab valmistada kvaliteetset kohvi, kuid seda ilma suurema vaeva ja kulutusteta. Presskannu sisse on vaja panna kõigest kolm kuni neli lusikatäit jahvatatud kohvi, mis tuleb keeva veega üle kallata. Peale vee lisamist ongi  kohv juba valmis ja mis kõige parem, see ka maitseb üsna hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles