Ulmelised tulevikuametid, mis kümne aasta pärast tunduvad normaalsed (2)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmos.
Kosmos. Foto: SCANPIX

Microsofti ja The Future Labaratory poolt läbiviidud uuring ennustas, et tulevikus võib vaja minna nii inimesi, kes teeks kosmosetuure kui ka neid, kes muundaksid geene - olgu siis tegu inimese, taime või bakteriga.

Uuring annab ülevaate karjäärivõimalustest, mis ootavad inimesi eest kümne või rohkema aasta pärast, kirjutas Daily Mail. Praegune noorim generatsioon võib tööikka jõudes tõenäoliselt valida näiteks inimkeha disainimise või võõrastele galaktika tutvustamise vahel.

Ainult kolmandik praegustest tudengitest usub, et ka kümne aasta pärast on nende valitud eriala veel vajalik. Uuringu järgi võivad tulevikus populaarseteks aladeks olla hoopis virtuaalse reaalsuse disain, robotite seadistamine ja visuaalse side loomine.

Kuigi need töökohad võivad praegu ulmelised tunduda, siis juba täna näeme muutusi, mis meid just nende ametite suunas viivad. Praegune tehnoloogia areng, majanduse ebastabiilsus ja ühiskonna ümberkujunemine tekitavad nii mõneski kahtlusi, kas nende valik on olnud ikka sobiv ja piisavalt tulevikku vaatav, et teenida korralikult ka kümnete aastate pärast.

Geenimuutjad on juba kiipe naha alla pannud ja üritanud võimaldada inimesele nägemist ka pimedas. Üha uuenev tarkvara ja võimalused laseksid selliseid asju katsetada juba rohkemate inimeste peal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles