Õpi: kaheksa tegevust, mida teevad edukad inimesed õhtuti

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukas ärimees.
Edukas ärimees. Foto: SCANPIX

Igaüks tahaks meist olla edukas, kuid selleks saada ei pruugigi olla raske, kui neid tegevusi isegi üksnes õhtuti teed.

Kui hommikuti on soovitatav asju rahulikult võtta, siis õhtu on just see aeg, kui peaksid ka veidi ajutööd tegema, vahendab, The Muse. Vaata, mida teevad edukaimad inimesed just õhtuti.

Lugemine

Mida enam sa veedad aega huvitavaid ja arendavaid teemasid lugedes, seda efektiivsem oled enda teadmiste pärast elus. Pole midagi paremat, kui peale pikka tööpäeva aju uute teadmistega kostitada, lisaks tekitab lugemine enne magamaminekut ka hea une.

Aja veetmine isikutega, kes sulle korda lähevad.

Üheks parimaks viisiks enda eest hoolitsemisel on veeta aega sõpradega, kellest hoolid. Sinu parimad sõbrad on ka tõenäoliselt need, kes sind tingimusteta armastavad ja seega suudavad sind eemal hoida stressist.

Võta aega, et lihtsalt olla

Me veedame rohkelt aega kiirustades ning seega on üheks heaks mooduseks veeta aega ka mitte midagi kasulikku tehes. Niisama aega veetes saad sa samuti puhata ja enda mõtteid kosutada, sest ka mediteerides saad ilusasti tööga kaasneva stressi eemale peletada.

Varu endale lisaaega

Üheks heaks viisiks on alati endale päeva lõpul varuaega jätta, et mõelda asjadele, mida sa päeva jooksul korda saatsid. Kindlasti peaksid sel hetkel meenutama, mis su ettevõtmistes õnnestus, mis mitte ning mille nimel peaksid rohkem vaeva nägema.

Mine trenni

Trenni peale peaksid kindlasti mõtlema siis, kui oled pidanud terve päeva arvuti taga veetma. Seega on kasulik minna õhtuti jõusaali või külastada joogatrenni, kuid piisab ka lihtsatest venitusharjutustest.

Õpi ennast värskendama

Ennast värskendama ei pea ainult trenni tehes, selleks võib ka lihtsalt lõõgastuda ning päeva lõpus kuuma vanni võtta.

Ole organiseeritud

Pea meeles, et mida rohkem suudad õhtuga organiseerida, seda stressivabamad on su tööpäeva hommikud. Hommiku paremaks alustamiseks võid näiteks juba õhtul riided välja valida, asjad pakkida ja miks mitte ka juba kohvi filtrisse valmis panna. Nii suudad sa paremini uinuda, sest tead, et hommik tuleb piisavalt rahulik.

Õpi väljendama tänulikkust

Peale trenni tegemise ja meditatsiooni on heaks viisiks veel tänulikkuse õppimine. Õhtuti paarile asjale mõeldes ning ennast tänades tood sa enesesse  samuti suurel hulgal positiivset energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles