Saarte elanikud saavad homsest odavamalt mandrile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamid Rohuküla sadamas.
Praamid Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Homsest, 1. veebruarist hakkavad Saaremaa ja Hiiumaa praamidel kehtima uued hinnakirjad ja saarte elanikud saavad seetõttu odavamalt mandrivahet sõita.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi selgituse järgi saavad tavalisest poole soodsama pileti osta need reisijad, kelle elukohaks on rahvastikuregistris märgitud Saare või Hiiu maakond. Soodustust saab kasutada aga vaid ühel liinil: Saare maakonna elanik Virtsu-Kuivastu liinil ja Hiiu maakonna elanik Rohuküla-Heltermaa liinil.

Soodustuse saamiseks tuleb sadama kassast piletit ostes esitada ID-kaart. Aprillist hakatakse soodustusega pileteid müüma ka internetist.

Veidi odavamaks läheb sõit ka pensionäridele, tudengitele ja õpilastele, kes said ka praegu sõita soodushinnaga. Samas oli soodustus väiksem kui 50 protsenti. Uue hinnakirja järgi saavad aga nemadki pileti tavahinnast poole odavamalt.

Samuti langevad hinnad liinibussidega reisivate inimeste jaoks.

Soodustustest saab täpsemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles