Stockholm plaanib metroorongid juhivabaks teha

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmis plaanitakse 2025. aastaks vähemalt ühele liinile automatiseeritud metroorong sõitma panna.
Stockholmis plaanitakse 2025. aastaks vähemalt ühele liinile automatiseeritud metroorong sõitma panna. Foto: SCANPIX

Stockholmi eesmärgi metrooliiklust moderniseerida ühe eelnõu punktina on toodud välja vähemalt ühe metrooliini rongijuhivabaks muutmine järgneva kümne aasta jooksul.

Eesmärgi täideviimine peaks maksma minema 1,6 miljardit Rootsi krooni, ehk umbes 120 miljonit eurot, kirjutas The Local.

«Esialgu tuleb teha uuring, kas selline eesmärk on teostatav. Me soovime metrooliini, mis oleks arenev. Juhita metroorongid oleks üks oluline osa sellest,» kommenteeris liikluskomitee esindaja Kristoffer Tamsons.

Uus automatiseeritud metroorong pakuks komitee sõnul sagedamaid väljumisi ja aitaks parandada ohutust ja turvalisust. Tamsoni sõnul on rongiga seotud kulutused küll kõrged, kuid tasuvad pikas perspektiivis siiski nii majanduslikult kui ka sotsiaalselt ära.

Metrootöötajate loodud ühing ettepanekut heaks ei kiida. Ühing leiab, et automatiseeritud metroorongid ei taga sellist turvalisust, nagu seda teevad juhiga rongid. «Metrootöölised on sügavalt mures sellise arengu pärast. Kui liikluskomitee peaks heaks kiitma selle ettepaneku, siis on kõigi metrookasutajate turvalisus ohus,» leiab ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles